Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Dorpskwis Princenhage, editie XXIX (28.11)
De Dorpskwis van CC 't Aogje is voor teams die zijn geformeerd uit leden van Princenhaagse verenigingen, groeperingen e.d. Ook de kaartclub en straatvereniging of vriendenclub etc. kunnen deelnemen. Om 16:30 uur zijn er de startopdrachten. Deze dient men op te lossen of uit te voeren vóór het begin van de avondsessie. Uiterlijk 19:30 uur verwachten we uw vereniging met een team van vijf personen (van 16 jaar of ouder) in de grote zaal van De Koe. De uitgewerkte opdrachten worden ingeleverd in de Vlaamse schuur. Het team mag zich in de voorronde bij laten staan door de achterban bij het beantwoorden van 5x3 vragen. 

Hierna plaatsen acht deelnemers zich rechtstreeks voor de halve finale. Hierin worden vragen gesteld in de volgende vijf categorieën: 

A. Princenhage en omgeving
B. Sport
C. Cultuur
D. Algemene ontwikkeling
E. Actualiteit

Voor de de teams die eindigen op de plaatsen 1, 2 en 3 zijn er geldprijzen van respectievelijk € 250,00, € 125,00 en € 75,00 beschikbaar.

Interesse? Kijk op www.cctaogje.nl om je in te schrijven!

29e Dorpskwis Princenhage

Dit jaar organiseert Stichting C.C. ‘t Aogje voor de 29e maal de ‘Dorpskwis Princenhage’. De organisatie heeft vele bekende elementen van de Dorpskwis geprolongeerd, waardoor ongetwijfeld de spanning en amusementswaarde weer hoog zal zijn, en…. waarbij meerdere deelnemers kans maken op een prijs.

Aan deze Dorpskwis kan worden deelgenomen door teams die zijn geformeerd uit leden van Princenhaagse verenigingen, groeperingen e.d. Ook de kaartclub en straatvereniging of vriendenclub etc. kunnen deelnemen.

DE DORPSKWIS ZIT DIT JAAR ALS VOLGT IN ELKAAR: Om 16:30 uur wordt tenminste één van uw leden verwacht op een nog nader te noemen plaats in Princenhage om daar een enveloppe in ontvangst te nemen met daarin enkele startopdrachten. Deze startopdrachten dient u op te lossen of uit te voeren vóór het begin van het avondprogramma. Met deze opdrachten kunt u een aantal punten verdienen. Het verdiende aantal punten is uw startsituatie bij het avondprogramma.

Uiterlijk 19:30 uur verwachten wij de aanwezigheid van uw vereniging met een team van vijf personen (minimumleeftijd van zestien jaar) in de RABOzaal van gemeenschapshuis De Koe.De uitgewerkte opdrachten worden ingeleverd in de Vlaamse schuur. Dit team mag zich in de voorronde bij laten staan door de achterban. De voorronde bestaat uit vijf keer drie vragen.

Hierna plaatsen acht deelnemers zich rechtstreeks voor de halve finale. Van de overblijvers komen twee teams via de zogenaamde ‘herkansing’ eveneens in de halve finale. Hierin worden vragen gesteld over de volgende vijf categorieën:

A.      PRINCENHAGE EN OMGEVING
B.      SPORT
C.      CULTUUR
D.      ALGEMENE ONTWIKKELING EN
E.      ACTUALITEIT

Op het toneel wordt dan om de beurt plaats genomen door de vijf verschillende ‘specialisten’ van uw vereniging. Vanaf de halve finale is er weer sprake van de bekende drukknop- en schrijfvragen. Bij de schrijfvragen is iedereen verplicht te antwoorden (blokletters s.v.p.).
Na de halve finale gaan er acht van de tien deelnemers door naar de finale! Voor de vereniging van de teams die eindigen op de plaatsen 1, 2 en 3 zijn er geldprijzen van respectievelijk € 250,00, € 125,00 en € 75,00 beschikbaar.

Tijdens de halve finale zullen er weer BONUS-vragen worden gesteld die geen punten opleveren, maar die wel meteen geld op kunnen opleveren. Wordt zo’n vraag goed beantwoord, dan wordt er meteen € 50,00 uitbetaald. Is het antwoord fout dan komt er nog een tweede kans voor de overige deelnemers. Bij het correct beantwoorden van de vraag bestaat de mogelijkheid het geldbedrag in te wisselen voor 10 punten.

Graag nodigen wij u uit om wederom (of voor een eerste keer) mee te doen.

WILT U MEEDOEN..????? Zorg dan dat bijgevoegd Inschrijfformulier Dorpskwis 2015 uiterlijk zaterdag 14 november 2015 a.s. in het bezit is van:

WG Dorpskwis
e-mail:
dorpskwis @ cctaogje.nl
internet: http://www.cctaogje.nl/

Duurstedestraat 40, 4834HL Breda

Nadere bijzonderheden: de namen van de deelnemende teams en het wedstrijdreglement zullen wij u zo spoedig mogelijk na die datum toezenden. Er kunnen ook dit jaar slechts 20 groeperingen deelnemen en de volgorde van binnenkomst bepaalt de volgorde van accepteren van de inschrijvingen. Het is toegestaan met meerdere teams deel te nemen, maar bij een aantal van meer dan 20 inschrijvingen hebben andere verenigingen voorrang boven een tweede team. Wacht dus niet te lang met inschrijven!


Overige nieuwsberichten