Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kerstkleuren met Harmonie Cecilia


Jelena Bazova (hier met Paul Hermsen) is een van de hoogtepunten van het Kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage

Samen met de Russische orgelsoliste Jelena Bazova en Koperensemble Delft Brass geeft de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage (olv Geert Schrijvers) op 19 december een sfeervol kerstconcert: Kerstkleuren. Met werken van ondermeer Saint Saens, Bernstein, Rimsky-Korsakoff en Gjeilo schildert de Harmonie een prachtig muzikaal kleurenpalet. 

De derde symfonie van Saint Saens zal ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Het nummer 'If I had Words' uit 1977 van Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley gebruikt namelijk dezelfde melodie. Dit stuk wordt door de orgelsoliste Jelena Bazova ten gehore gebracht. Jelena studeerde aan het staats-conservatorium van Kazan (Rusland) waar ze bekroond werd met de Prix d'Excellence. Zij is nu pianodocente aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ook het koperensemble van de Koninklijke Harmoniekapel Delft speelt mee met Kerstkleuren. Deze zeven jonge gepassioneerde amateur-muzikanten vormen sinds 2013 het ensemble Delft Brass. Ze spelen van klassiek tot swing en van plechtig tot polka. 

Kom alvast in kerststemming met dit sfeervolle concert op zaterdagavond 19 december. De deuren van de Martinuskerk gaan om 20.15 uur open. Het concert start om 20.30 uur. Toegangskaarten zijn 10 euro per stuk en zijn te koop bij drogisterij Brocks en Bachman.

 

Jelena Bazova studeerde aan het staatsconservatorium van Kazan (Rusland) de hoofdvakken piano en orgel. Deze studies werden in 1980 beide bekroond met zowel het solistendiploma als met de Prix d’Excellence. In 1991 werd zij laureaat van de Russische nationale orgelcompetitie. Van 1980 tot 1990 doceerde zij hoofdvak piano aan het staatsconservatorium van Astrakhan (Zuid-Rusland). Van 1990 tot 1997 was zij als piano- en orgeldocente verbonden aan het staatsconservatorium van Kazan. Jelena Bazova gaf talloze concerten door geheel Rusland, ook voor radio en televisie. In West-Europa trad zij op in Nederland, België, Frankrijk (o.a. in de Nôtre Dame van Parijs), Italië (o.a. in de Sint Pieter te Rome) en Duitsland. Vertolkster van werken van moderne componisten was zij tijdens belangrijke festivals van hedendaagse muziek ("Moskou Herfst", "De Witte Nachten" van St.Peterburg en "Europa-Azië" te Kazan). Sinds 1997 leeft en werkt zij in Nederland. Zij is organist van het befaamde Sacramentskoor te Breda. Haar spel op piano en orgel, solistisch en in ensembles, was meerdere malen te beluisteren op de Belgische en Nederlandse radio. In Nederland verschenen inmiddels diverse Cd’s.

Als docente hoofdvak piano is zij verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Verschillende studenten van haar wonnen prijzen op concoursen, zoals het Nationaal Concours van SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland), Internationaal Steinway & Sons Concours, het Prinses Christina Concours, het YPF (Young Pianist Foundation) concours en verschillende internationale concoursen. Jelena woont in Breda.


Overige nieuwsberichten