Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Veel hoop uitgesproken op nieuwjaarsrecepties
Gerard Sutorius, de laatste burgemeester van de gemeente Princenhage die op 1 januari 1942 geannexeerd werd door de gemeente Breda. Hij is daar burgemeester geweest van 1936 tot 1942.

Op vrijwel alle nieuwjaarsrecepties was de hoop op een verder herstel van de economie en op vernieuwingen de rode draad van de toespraken. In Princenhage kregen we zoals gebruikelijk een prachtig nieuwjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage en we kregen o.m. te horen dat het komend jaar in het teken zal gaan staan van de 75-jarige verbroedering met de stad Breda, of anders gezegd het herdenken van de definitieve annexatie door Breda van de zelfstandige gemeente Princenhage op 1 januari 1942. Op die dag hield Princenhage definitief op te bestaan. Dat proces van annexeren kent een hele geschiedenis die eigenlijk al in 1921 start met dan in 1927 een eerste deel-annexatie en uitlopend op de totale inlijving in '42. De volgende nieuwjaarsreceptie, die van 8 januari 2017, zal dan helemaal in het teken staan van die herdenking.

In Kievitslaar was de receptie van het Princenhages Mannenkoor, PM in het kort, waar voorzitter Wiegeraad aandacht schonk aan de ontwikkelingen bij dit 105-jarige koor. Hij memoreerde de terugloop van het aantal leden van het koor, deels door vergrijzing en het verlies van zangers die ons helaas verlieten, maar ook door de verminderde aanwas. Hij ging in op manieren om weer te komen met aangroei en bloei door een aantal verrassende initiatieven te noemen. We hebben tijdens de receptie opnamen gemaakt die we later deze week op de website zullen plaatsen. 

De Bredase nieuwjaarsreceptie stond in het teken van de mantelzorg. Deze groep mensen werden eens extra in het zonnetje gezet want zonder deze mensen zou het in de tijd van bezuinigingen niet meer mogelijk zijn om altijd de juiste zorg te bieden aan iedereen

< Gerard Sutorius, de laatste burgemeester van Princenhage (1936-1942)Overige nieuwsberichten