Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in BelgiŽ/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Tanken in BelgiŽ: woensdag 20 tot 32 ct per liter voordeligerVoordat u helemaal te euforisch raakt, dit is een bonnetje uit februari. Ook in België gaan de prijzen omhoog. Reken nu op 1,20-1,28 per liter. 

Wie 95 loodvrij tankt kan gemiddeld 12 euro op een volle tank sparen door hem vol te gooien net over de grens. Je bespaart zelfs tot 32 ct/liter in vergelijking tot de officiële brandstofprijs bij ons langs de snelweg. Als je toch boodschappen gaat doen in een van die gezellige Belgische supermarkten of in Hoogstraten (zie links bij Winkelen in België), tank dan op het terrein van de Belgische douane (afrit net na het Shell station bij Hazeldonk. Ga na de douanegebouwen rechtsaf, dan rechtsaf de Amsterdamstraat, achter de douanegebouwen langs  en aan het eind ervan links is wat verborgen een tankstation dat Eurosuper heeft, op woensdag voor 1,25 per liter. In Meer zelf kun je ook tanken, maar daar minder voordeel. Op woensdagen is het happy hour bij de Truckstop, dan is het nóg goedkoper. Betalen met pinpas of creditcard. Pas op! 1 en 2 november zijn in België bijzondere dagen, niet alle winkels zijn open.

Met ingang van 1 januari 2017 kun je in België alleen nog de met 10% ethanol 'verrijkte' versie van loodvrij 95 tanken, de .z.g. E10. De prijs daarvan zal iets hoger liggen en het verbruik is ook iets hoger. Overigens: de huidige loodvrij 95 bevat ook al ethanol, 5% ongeveer. En de motor moet het kunnen hebben natuurlijk en dat is voor auto's van 15 jaar en jonger meestal wel het geval. Oudere wagens zullen aan de superbenzine moeten. Is dat dan zo nadelig? Nee, helemaal niet zelfs. Die benzine is wel duurder, maar je gebruikt er domweg minder van omdat er meer energie in zit. Bovendien knappen oude wagens soms flink op. Per saldo ben je nauwelijks duurder uit per gereden kilometer. Zie ook de website van de E10 Check. Daar kunt u kijken of er probleemloos met die benzine gereden kan worden. Ook de ANWB legt het een en ander uit op de website.


Overige nieuwsberichten