Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Dirigent Geert Schrijvers verlaat de Koninklijke Harmonie Cecilia
Dirigent Geert Schrijvers geeft na 20 jaar het stokje over aan een opvolger. Na de zomervakantie start hij aan zijn laatste seizoen. Cecilia zwaait hem in het voorjaar van 2017 uit met een bijzonder afscheidsconcert.

Schrijvers is sinds 1996 verbonden aan de Princenhaagse harmonie. Aanvankelijk als dirigent van het opleidingsorkest en assistent-dirigent. De laatste 11 jaar dirigeert hij het groot orkest van Cecilia. Twintig jaar gekenmerkt door successen en veel waardering en lof voor de harmonie. 'Het is tijd om verder te gaan' aldus de gepassioneerde musicus. 'Cecilia en ik kennen elkaar al zo lang dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen. Dat is voor allebei goed' lichtte hij zijn besluit toe. 

De verse voorzitter Hubert Janssen dankt Geert Schrijvers nu al voor zijn jarenlange inzet, betrokkenheid en muzikale leiderschap. Cecilia heeft veel aan de dirigent te danken en zal in 2017 dan ook op gepaste wijze afscheid nemen.

Het bestuur bereidt inmiddels de procedure voor die in 2017 moet leiden tot de benoeming van een nieuwe dirigent (v/m). Daarin worden alle geledingen van Cecilia actief betrokken.

Geert Schrijvers werd op 16 juli 1971 geboren in het Limburgse dorp Reuver. Zijn muzikale loopbaan begon bij het Philharmonisch Gezelschap, het harmonieorkest aldaar en kreeg klarinetles van Harry Beers en Theo Gerris. Na de middelbare school riep het conservatorium en sloot hij in Tilburg zijn opleiding tot klarinettist af. In de tussentijd speelde hij in het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en werd steeds meer gegrepen door de veelzijdigheid van de blaasmuziek. Vandaar dat hij ook besloot om HaFaBra directie te gaan studeren. Zijn diploma's hiervoor haalde hij op het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops, Jos van de Sijde en Arie van Beek en behaalde in 2003 het groot diploma. Tijdens zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Karel Husa, Jan van der Roost, Alex Schillings en Philip Sparke en begon hij met arrangeren en componeren. Momenteel dirigeert hij volop in binnen- en buitenland en arrangeert voornamelijk cross-over projecten voor blaasorkesten. Sinds 2006 als tweede dirigent bij de Koninklijke Harmonie "Pieter Aafjes", Culemborg en dirigent van het harmonieorkest van de Muziekvereniging "De Phoenix", Wateringen, dirigent van de Koninklijke harmonie "Cecilia", Princenhage, dirigent van Harmonie "Sint Caecilia", Schipluiden en dirigent van het Fanfareorkest "Pius X", Poeldijk.

Verder is hij ook als componist en arrangeur werkzaam. Schrijvers behoort tot het bestuur van de stichting “Original Winds”, een stichting die wil laten zien dat blaasmuziek in alle gedaantes een overduidelijk bestaansrecht heeft en deze wil combineren met andere kunstvormen. Naast verschillende bewerkingen van werken uit de klassieke muziek heeft hij ook zelf gecomponeerd. Een van de succesvolle composities, speciaal gemaakt voor het seizoensorkest Ad Hoc voor de reis naar de Camargue was 'Wild Horses'. Het werk verwijst naar de accommodatie waar het orkest vaak te gast is geweest. Wild Horses is een wervelende compositie, die de luisteraar onverbiddelijk meetrekt naar de woeste wereld van het Wilde Westen. Tevens is dit werk een bescheiden eerbetoon aan één van de meest invloedrijke filmcomponisten aller tijden: Ennio Morricone. Het hoefgetrappel van de wilde paarden, de uitgestrekte woestenij en de oogverblindende schoonheid van de prairie bij zonsondergang vormen de voornaamste inspiratiebronnen voor dit spectaculaire werk.  Veel van zijn werken worden uitgegeven door uitgeverij Molenaar die zich specialiseert in bladmuziek.

Overige nieuwsberichten