Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Visdag 2016 op de Oosterschelde en de open zee (16.10)
De 46e Visdag 2016 van Princenhage is dit jaar op 16 oktober 2016. We vertrekken met 2 boten om te gaan vissen op de Oosterschelde en op zee. Hopelijk nóg meer vis dan afgelopen jaar en in ieder geval: minstens net zo gezellig. Na terugkeer een mosselavond in De Posthoorn. Zet de datum alvast in uw agenda en wilt u al melden dat u mee gaat: stuur een mailtje aan Gerard Reniers op mailadres gpm.reniers @ versatel.nl dan houden we u verder op de hoogte. Kijk t.z.t. op de website voor de laatste info.
< 40 Jaar geleden in 1977 was het ook al heel gezellig met zijn allen. Herkent u ze nog?  (klik voor vergroting)


Visdag Princenhage 2015

Zondag 11 oktober zou een bijzondere dag worden voor de Visdag maar daar over straks meer. De Visdag Princenhage is een gezelligheidsdag ,wat inhoud dat iedereen vanaf 16 jaar mee kan gaan vissen en een gezellige dag met avond kan beleven.

Op deze zondagmorgen werden we zoals altijd ontvangen met koffie en thee met een koekje bij de Posthoorn en daar konden de vissers een handtekening zetten op de presentielijst. Want het comité wil graag weten wie er aanwezig zijn want er zijn er best wel bij die zich verslapen ha ha ha.

Om 6.45 uur stond de bus van de Brabant Express met als chauffeur Hans Vroegop. Hans is onze vaste visdag chauffeur, hij doet dit nu ongeveer 10 jaar en is altijd een succes. De vissers vinden het heel fijn dat ze met de bus kunnen gaan. 

Dus nu met z’n allen naar Yerseke waar de volgende boten klaar lagen om de vissers te ontvangen. Met de Onderneming, de Vrolijke Visser en de Beatrix zouden we een stralende dag tegemoet gaan. En dat werd het ook hoor we hadden erg mooi weer iets te koud s ’morgens meer s middag kwam de zon er goed door. Dus Vissen maar en dat werd het voor een boot een groot succes.

Na 30 minuten varen lagen de boten op de visplaats en iedereen kon nu zijn hengel uitgooien en vis binnen halen. En dat gebeurde op De Beatrix 2, daar was het ingooien en uithalen soms met drie vissen te gelijk. Op de andere boten ging het redelijk maar op de Beatrix 2 was het een feest. Dus er werd erg veel vis binnen gehaald deze zondag een record voor Visdag Princenhage. In totaal werden er op alle drie de boten 1658 vissen gevangen maar op de Beatrix 2 alleen al 1576 vis echt een record. Dus allemaal op de Beatrix volgen jaar (grapje).

Maar het vissen was voor het comité een geslaagde dag met zon en veel vis.

Het comité ontving rond 18.30 de jury leden van de drie boten in de Posthoorn om de prijs winaaars van deze dag aan te wijzen. Er waren verschillende winnaars is verschillende categorieën ook voor de puzzelaars waren er 3 prijzen beschikbaar. Rond 19.30 was er “witte rook” jury en comité waren er weer aan uit ,hoe de verdeling zou zijn.

Rond 20.00 werd de mosselavond geopend door Rein en heette iedereen welkom ook de dames waren er nu bij. Rein vertelde hoe het avondprogramma zou verlopen en stond ook even stil bij het plots overlijden van Martien Bakkeren een trouwe vis van de Visdag.

Om 20.00 uur waren de warme mosselen geserveerd door de bediening van de Posthoorn en voor wie geen mosselen lustte was er een varkenshaas met pepersaus mmmmmmm er werd genoten van al deze lekkernij. Rond 21.00 uur werden de Vissersprijzen uitgereikt en voor onze jubilarissen :BV iemand die al 35 jaar mee gaat met de Visdag kreeg ook een aandenken. Ondertussen werden de lootjes voor onze prachtig prijzentafel ( Deze werd dit jaar verzorgt door Gerard en Annemieke ) verkocht door de dames Annemieke Jacobs Toos Nuiten Jolanda Vergay en Rein zijn Zus Vroegop. Er werden goed wat lootjes verkocht dus dat spekt de kas weer voor de Visdag in 2016.

Een complement voor de bediening en de keuken om voor ruim 100 personen mosselen en vlees op tafel te zetten in een korten tijd knap hoor!!!!!!!!!!!! Dus ging het comité over naar de loterij met als hoofdprijs een bezoek aan het Beaxtrix theater voor een voorstelling “de Bodygarde” en daarna (of ervoor) gezellig eten bij Don Qui-John te Princenhage.

Dus het werd een gezellig afsluiting van de Visdag Princenhage 2015 en de hoofdprijs ging naar de Dhr. Rasenberg en Mevrouw Rasenberg deze waren erg blij met de hoofdprijs.

Ook werden de dames van de vissers weer niet vergeten door het comiteé met een leuk bosje rozen. Ook wil het comité alle Sponsoren bedanken die het weer mogelijk gemaakt hebben om weer een onvergetelijke dag te bezorgen aan onze vissers.

Comité weer bedankt voor jullie inzet en organisatie Gerard/Rein/Jan op naar de volgende Visdag Princenhage 2016.

DEZE ZAL ZIJN OP ZONDAG 16 OKTOBER 2016
Gerard Reniers
Secretaris Visdag Princenhage.


Overige nieuwsberichten