Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Tijd voor barbecue? Tijd voor een heerlijke Barrique d'or
Èric Erkelens van slijterij La Barrique op de Haagsemarkt heeft de hand weten te leggen op een heerlijke volle rode combinatie van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven die verkocht wordt onder de naam... Barrique d'or. Een smakelijke, fruitige wijn, ideaal als bijlage bij een gezellige avond of de barbecue. Voor maar 5,95 mag hij mee naar huis, per doos van 6 is de 6e fles zelfs bijna gratis! Laat je aangenaam verrassen en kom proeven!

Als je graag rode wijn drinkt, zullen de namen cabernet sauvignon en merlot je bekend in de oren klinken. Het zijn twee druifsoorten die vlak bij elkaar in de wijngaarden van Bordeaux groeien en soms zelfs samen in de fles zitten. De Barrique d'Or van La Barrique is een wijn van voornamelijk Cabernet Sauvignon uit de zuidelijke streken van Frankrijk. 

Bordeaux-regio
Bordeaux, gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk, is van oudsher de thuishaven van deze beroemde druivenrassen. Het klimaat is er gematigd maritiem met een lange warme herfst, wat ideaal is voor cabernet sauvignon en merlot. In het hart van het gebied ligt de monding van de Gironde, waar de rivieren Garonne en Dordogne samenkomen. Wijnen van topkwaliteit komen vooral uit twee zones binnen de Bordeaux. Geen wonder dat ook met deze wijnen in Pays d'Oc, dat zuidelijker ligt, heel veel succes geoogst wordt. 

Linkeroever: cabernet sauvignon
In het westen ligt de zogenoemde linkeroever. Hier is de cabernet sauvignon het overheersende ras. De beste locaties hebben beroemde kiezelbodems die de warmte vasthouden, dat ondersteunt het rijpingsproces. De grootste kracht van de cabernet sauvignon is dat hij beter kan worden naarmate hij ouder wordt. Deze druif kenmerkt zich door smaken van zwarte bes, cassis en munt maar bevat ook zeer complexe smaken zoals leer, tabak en chocolade.

Een cabernet sauvignon is heerlijk bij bijvoorbeeld lamsvlees, gegrild rundvlees, wild, hamburgers, gegrilde groenten en zelfs bij oude Edammer kaas. Past perfect bij een sappig gegrild stukje vlees omdat de structuur en de tannines versmelten met het vlees.

Rechteroever: merlot
De merlot-druif groeit juist vooral op de rechteroever, in het noorden en oosten van de Bordeaux-regio. Wijnen die gemaakt zijn van druiven uit deze regio zijn over het algemeen wat zachter van stijl met iets lagere tannines en zuren. De aroma’s zijn verleidelijk met pruim, kers, jam en truffel als de meest geprezen. Merlot-wijn is voluptueus, indrukwekkend met sexy complexe aroma’s.

Wijnen van merlot-druiven zijn gemakkelijk te combineren met verschillende gerechten. Varken, kip, eend, stevige vis... het kan allemaal! Een wat zwaardere merlot past goed bij stevigere gerechten zoals lamsvlees. 

En nu onze aanbeveling:
De Barrique d'or van slijterij La Barrique heeft een volle, soepele smaak en was de verrassing van 2014! Deze editie is een cépage Cabernet Sauvignon en als je hem proeft zal je verrast zijn over de uitstekende kwaliteit. 

Gemengd
Hoewel de merlot-druif heel goed als 'solist' kan dienen, worden druifsoorten vaak met elkaar gemengd. Zo wordt merlot vaak aan de cabernet sauvignon toegevoegd om een wijn te creëren die makkelijker drinkt. Aangezien cabernet sauvignon vaak nogal streng is, zorgt een beetje merlot voor een wat zachtere wijn. Andersom wordt cabernet sauvignon vaak weer aan merlot toegevoegd om hem wat tannine, zuur en aromatisch fruit mee te geven.

Overige nieuwsberichten