Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De bananenoogst van 2016 in Princenhage is goed
In de jaren 70 was het ondenkbaar dat zoiets als een bananenboom gewoon in de tuin kon groeien, maar nu? Er zijn tal van plaatsen in Princenhage waar ze groeien. Het zijn weliswaar nog exemplaren van soorten die een beetje tegen de kou kunnen, maar toch. Ze staan er en zo'n boom is 3 tot 4 meter hoog en heel decoratief.

We raken er al een beetje aan gewend, maar met die hoge temperaturen -in de komende week worden er wéér temperaturen boven de 30 graden aangekondigd- verandert er nogal wat. Wijzelf hebben in de jaren 70 de kersenbloesem meestal pas in mei zien verschijnen, maar wat zie je nu? De rose tinten zijn al een maand eerder zichtbaar. 
In die jaren was het ondenkbaar dat zoiets als een bananenboom gewoon in de tuin kon groeien, maar nu? Er zijn tal van plaatsen in Princenhage waar ze groeien. Het zijn weliswaar nog exemplaren van soorten die een beetje tegen de kou kunnen, maar toch. Wist u dat we nu het klimaat hebben zoals dat 100 jaar geleden in Bourgondië was? Met een beetje geluk hebben we binnenkort ook een overvloedige druivenoogst, net als daar. Maar die bananenbomen, ze staan er en zo'n boom is 3 tot 4 meter hoog en heel decoratief. 
Wie op de Haagweg van Zuylen naar de Heuvelstraat loopt komt aan de linkerzijde van de weg  een aantal bananenbomen tegen van een familie met erg groene vingers. Door de warmte van de afgelopen tijd zijn ze ook dit jaar weer in de bloei geschoten en ze staan er met een aantal grote bloemen waarvan de steel al bezet is met kleine banaantjes. Klik op de foto voor een vergroting. Of ze eetbaar zullen worden kon men ons niet vertellen maar in elk geval: bananen in Princenhage. Het klimaat is dus al flink veranderd.

Ook voor ons redactiekantoor staat een bananenboom in een grote pot waar onze webcam op gericht staat. Die is wél flink aan de maat, maar bloemen hebben we helaas nog niet gezien dit jaar. We hebben wel veel stekjes, dus als u een bananenboom wilt hebben, schrijf dan naar de redactie.

PS: de stekjes zijn na een dag allemaal weg. Volgend jaar weer!Overige nieuwsberichten