Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Twaalfde editie van de Tien van ´t Aogje (18.9)Lopers staan in de startblokken voor de Tien van ‘t Aogje

Als een van de grootste evenementen in Princenhage, staat op zondag 18 september, de 12de editie van de Tien van ’t Aogje op de evenementenkalender. De organisatie kijkt weer uit naar zo’n duizend deelnemers, uit Breda en wijde omgeving. Ook lopers uit de rest van Nederland en ook België komen graag lopen in Princenhage. Wellicht vanwege het feit dat het altijd gezellig is, zeker op en rond de Haagsemarkt, waar start en finish plaatsvinden. 

Om 12.30uur staat de start van de 5 km prestatieloop gepland. Hierna zal de 10km wedstijd aanvangen, waarbij vele regionale atleten met elkaar de strijd aangaan. Deze wedstrijd is voor atleten die de 10km binnen de 45 min lopen. Bij de dames ligt die tijd op 48 min. Voor deze wedstrijd uit zullen de wheelers van AV Sprint van start gaan. 

Het hoogtepunt van deze dag ligt bij de 10km prestatieloop. Hierbij verwacht de organisatie zo’n 400 atleten aan de start. Wethouder Boaz Adank, zal hierbij het startschot lossen. Speciaal is de deelname van een aantal lopers van De 40 van Breda. Zij komen bij de Tien “trainen” als voorbereiding op de Bredase Singelloop. Daar gaan zij alle afstanden lopen, in totaal dus 40 km en dat allemaal voor het goede doel. De organisatie van de Tien is trots dat zij in Princenhage 3 afstanden komen lopen. 

De slotloop zal dit jaar een waar spektakel worden. Dit mede door de deelname van 3 basisscholen. De Boomgaard, Eerste Rith en Sinte Maerte zullen vele kinderen en hun ouders op de been brengen, tijdens de familieloop, om 16.30u. 

Dit jaar zal Edwin Hamelink de functie van speaker op zich nemen. Hij is geen onbekende in de hardloopwereld en is geregeld speaker bij de Singelloop en bij de KNAU. 

Mocht je je nog in willen schrijven voor dit gezelligste loopevenement van West-Brabant, dan kan dat tot een halfuur vóór aanvang van de diverse onderdelen. Kosten zijn €8,00, familieloop €2,00 

Voor meer informatie: www.detienvantaogje.nl Overige nieuwsberichten