Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Heerlijke Orde: drie vrouwen en één man erbij


Irène Verkuylen omringd door de parels van Princenhage: pomp, Martinus, stadhuis
De Heerlijke Orde van Breda 1970 inaugureert op zondag 16 oktober vier nieuwe leden. Het gaat dit jaar om drie dames en een heer. Het zijn Helmi Mous, Danielle Muller, Irène Verkuylen en Cor van Strijen. Zij hebben zich bijzonder verdienstelijke gemaakt in de Bredase gemeenschap. Hun installatie in de Grote Kerk begint om 15.30 uur en is vrij toegankelijk. Twee leden hebben een bijzondere plek in het hart van Princenhage: Irène Verkuylen, onvermoeibaar promotor van het dorp en Cor van Strijen als bestuurslid van de Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage.

Irène Verkuylen
Irène Verkuylen heeft sinds 1990 diverse functies vervuld, vooral als lid van besturen en raden van toezicht van maatschappelijke en medische organisaties. Op politiek vlak (2008) was zij was zes jaar (vice)voorzitter van de CDA-fractie in de Bredase gemeenteraad en vier jaar bestuurslid van het CDA Brabant.
In de medische sector was zij onder meer lid van de Medische Ethische Toetsings Commissie Brabant, voorzitter van de Reumapatiëntenvereniging Breda e.o., lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Bevolkingsonderzoek Zuid en voorzitter van de Raad van Toezicht Stichting Baarmoederhalsonderzoek Zuid-Nederland.
Maatschappelijk was of is zij nog onder meer lid van het Comité Vredesprijs Breda, de Raad van Toezicht van dansgezelschap De Stilte en de Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda. Zij was vier jaar bestuurslid van de Martinusparochie Princenhage, vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van Vertizontaal (nu Surplus Welzijn) en medeoprichter en bestuurslid van het Netwerk voor Directiesecretarissen in Instellingen voor de Gezondheidszorg.

Cor van Strijen
Cor van Strijen zet zich al jaren op een breed vlak in. Hij is vooral bekend van zijn langdurige vrijwillige inzet voor de amateurpodiumkunsten. Hij is sinds 2008 penningmeester en ledenadministrateur van ‘De Oranjeboom’ en actief voor de BCV. Hij was zes jaar betrokken bij de Stichting Spanjaardsgat Festival als bestuurslid en stagemanager. Hij heeft zich acht jaar ingezet voor de Michaelkerk Breda-Oost met onder andere aandacht voor de sluiting en sloop van de oude kerk en nieuwbouw en inzegening van de nieuwe kerk, en als gastouder bij het vormselproject. Als grimeur heeft hij in 25 jaar diverse Bredase amateurgezelschappen geholpen bij hun uitvoeringen, waaronder de Baronie Operette, Theater 77 en de Balletschool Peemen. Maar de Groot Bredase Revue spande de kroon. Sinds een jaar is Cor van Strijen voorzitter van de Facilitaire Theater Werkplaats Breda. Hij is sinds 2008 secretaris en lid van de optochtjury van de BCV en hij was drie jaar bestuurslid van de koninklijke harmonie Cecilia Princenhage.

Helmi Mous-Talboom
Helmi Mous heeft zich gedurende circa 45 jaar ingezet voor UNICEF, de golfclub Toxandria (de oudste golfclub van Brabant en Limburg) en de basisschool Petrus en Paulus. Zij was vijftien jaar actief binnen de hockeyclub Breda en betrokken bij de oprichting van peuterspeelzaal De Giraffe.
Bij de hockeyclub werkte zij 15 jaar in diverse commissie en zij verzorgde de redactie voor het clubblad. Zij was acht jaar bestuurslid bij De Giraffe en daar ook enkele jaren twee ochtenden per week leidster. Op de basisschool Petrus en Paulus was zij acht jaar lid van de oudercommissie, waarvan vier jaar voorzitter. In die tijd was die commissie betrokken bij de oprichting van de schoolbibliotheek en de overblijfmogelijkheid. Sinds 1990 is zij depothouder en winkelcoördinator van UNICEF, afdeling Breda.
Inmiddels is Helmi Mous ook al dertig jaar actief bij Toxandria. Zij zat er in de redactiecommissie, het coördinatieteam van het jaarlijkse Internationale Jeugd Golf Toernooi, was zes jaar bestuurslid en zes jaar lid van de wedstrijdcommissie.

Danielle Muller
Danielle Muller verdient haar benoeming tot Lid van de Heerlijke Orde door haar inzet voor de hockeyclub Breda, de VVV Breda, voor Betrokken Ondernemers Samen voor Breda en nog een aantal beroeps gelieerde functies in o.m. de Nederlandse Hockeybond en de Raad van de Orde van Advocaten Breda Middelburg. Sinds 2010 is Danielle Muller actief bij de Betrokken Ondernemers. Die organisatie inspireert en faciliteert het Bredase bedrijfsleven bij de concrete invulling van haar betrokken ondernemerschap. Zij zat daar in de raad van advies en is er sinds begin 2014 bestuursvoorzitter. Ook bij sportorganisaties heeft zij haar sporen verdiend. Zo is zij sinds 2012 lid van de commissie van beroep van de hockeybond en was zij daarvoor acht jaar lid van de tuchtcommissie. Zij was acht jaar bestuurslid van de hockeyclub Breda en vier jaar van de ijshockeyclub De Tilburg Trappers. Sinds 2011 is zij secretaris van de Stichting VVV Breda.

Overige nieuwsberichten