Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Amuse maakt het orgel van de Johanneskerk sexy (7.10)
Op vrijdag 7 oktober 2016 om 20.00 uur geeft Harm Jan Schenkel zijn muzikale voorstelling AMUSE in de Johanneskerk van Princenhage-Breda (Dreef 5). Als publiek stap je in de wereld van deze eigentijdse componist en ontdek je hoe de werelden van jazz-, pop- en klassieke muziek bij elkaar komen. AMUSE is een cocktail van een concert en cabaret voor iedereen die van muziek houdt. Omdat dit zijn 25e voorstelling is, is de toegang helemaal GRATIS!

Tijdens een intieme voorstelling laat Harm Jan Schenkel zien en horen hoe het leven van een componist er uit ziet. AMUSE is muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen over de waarde van muziek, over improviseren, over de worsteling van het componeren, over het verleiden van de muze en nog veel meer. Hij doet dit op orgel, piano en andere instrumenten. Alle muziek is door Harm Jan Schenkel gecomponeerd of wordt tijdens de avond geïmproviseerd. AMUSE is nieuw, maar zeker ook herkenbaar en toegankelijk voor iedereen die van muziek houdt.

Harm Jan Schenkel is een veelgevraagd organist, omdat hij met zijn spel kan betoveren en laat zien dat zo’n groots instrument als het orgel nog steeds hip kan zijn. Hij geeft het orgel een ziel en maakt het sexy. Daarnaast componeert en arrangeert hij muziek voor orkesten, HaFaBra, big band, koren, orgel, piano en allerlei bezettingen in de jazz, pop- en klassieke muziek. Als componist is hij altijd op zoek naar de spanning tussen deze drie werelden. Ook is hij dirigent van verschillende (gospel)koren en werkte hij samen met Martin Mans, Jan Vayne, Ralph van Manen, Joany Muskiet, Lucas Kramer en vele anderen.


Overige nieuwsberichten