Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Nol & Zo laat Heuvelkwartier bruisen
Nol & Zo heeft een erg gezellig feestje georganiseerd op het Mgr Nolensplein, in de schaduw van de oude kerk die vroeger al het middelpunt van menig dorpsgebeuren. Maar nu: helemaal anders, omdat Heuvel veranderd is in de leukste multiculturele wijk van Breda waar Nol & Zo als organisatie de drijfveer is geworden voor veel buurtactiviteit. Vandaag: muziek, we hoorden salsa, souk, tumba, Hollandse meezingers; eten en drinken uit vele windstreken, Antilliaans, Surinaams, Nigeriaans, Marokkaans, Syrisch, Somalisch maar ook lekkere Hollandse hap. Het was een gezellig samenzijn dat voor herhaling vatbaar is. 

Er was ook kunst: Edwin Maria en echtgenote Elda Janzen die respectievelijk als Win-Pol en Lady Popchi kleurrijke kunstwerken produceren die volop recht doen aan de Caribische zon, kleur en muziek. Vrolijke werken vooral. Meer van hun kunst: zie de website

Elda Janzen, ook nog bekend als Lady DJ Popchi, is een Bosschenaar met Antilliaanse roots en creatieve duizendpoot. De laatste  jaren heeft ze zich actief gericht op tekenen en schilderen, vooral landschappen, natuur en bloemen in Caribische sferen.
Creatief bezig zijn is al jaren Elda’s grote passie: poppen en kledingstukken maken, bloemschikken, gedichten en verhalen schrijven, tekenen, zingen, muziek maken, entertainen en muziek verzorgen als DJ (Lady Popchi). Nu ze in 2011 intensief aan het schilderen is geslagen, merkt ze dat ze het liefst de kleurrijke natuur schildert, geïnspireerd op haar geboorte-eiland Curaçao. Haar schildertechniek is een combinatie van figuratief, realistisch en abstract. Elda exposeerde haar werk al op veel plaatsen en ze is een vaste bezoeker van belangrijke culturele evenementen en tentoonstellingen.

Edwin Maria is geboren op Curaçao. In Willemstad volgde hij de opleiding Reclame Ontwerpen. Begin jaren 70 kwam hij als bursaal naar Nederland om zijn studie te vervolgen aan de Kunstacademie in ’s Hertogenbosch. Daar bekwaamde hij zich verder in reclameontwerpen en grafiek. Na zijn studie ontwikkelde Edwin zich naast reclametekenaar en schilder ook verder als kunstschilder, decoratieschilder, lettertekenaar, portret- en ook muurschilder. Daarnaast ook diverse kunstwerken, gemengde technieken, acryl, olieverf en overige experimenten. Een Bossche kunstenaar van Caribische afkomst. Onder de naam Win-Pol zit Edwin al 38 jaar als professional in het vak. Win-Pol maakt kleurrijk werk, waarin dans, muziek en feesten een grote rol spelen. Zijn werk is figuratief, met veel expressie in vorm en kleur. Hij gebruikt bij voorkeur basiskleuren, vrolijke, frisse Caribische kleuren. De afgelopen jaren exposeerde hij met enige regelmaat in ’s-Hertogenbosch, Amsterdam, Dordrecht, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en op de Antillen.


Overige nieuwsberichten