Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kees van Endschot liep rondom het Liesbos
In zijn boek Rondje Liesbos, deel 4 toont Kees van Endschot uit Princenhage-Breda een schat aan foto's van de families die rond het Liesbos leven. Persprijs-winnaar Kees van Endschot heeft zijn rondje Liesbos voltooid met een 4e deel uit de serie 'Rondje Liesbos' over de westkant van het Liesbos dat geheel in de gemeente Etten-Leur ligt.  Moerdijkse Postbaan (tussen Liesbosweg en Hilsebaan), Steenmansweg, Bredaseweg (tussen Moerdijkse Postbaan en Vaartkant), Teerlingstraat en de Attelakenseweg ofwel de Liesbosweg. De gezondheidskolonies aan Moerdijkse Postbaan en Steenmansweg. De fruitkwekerijen De Bremberg van Van Vleuten, Liesenberg van Verhey-Van Wijk aan de Moerdijkse Postbaan. Steenfabriek De Bremberg van Hennekam-Van Ierssel aan de Bredaseweg, de cafés De Spie, Drie Zwaantjes, De Vaartkant en De Bremberg aan de Bredaseweg. Huis ten Bosch op de hoek van Bredaseweg en Moerdijkse Postbaan en Buitenlust aan de Attelakenseweg. 

<De familie Nelemans van de Bredaseweg
Bekende families in de Attelakenseweg heten: Graumans, Vermunt en Hendrikx, in de Teerlingstraat: Boomaerts en in de Steenmansweg: Bekers en Scheifes. In de Bredaseweg werkten en woonden drie generaties Knobel als broodbakker en stond dicht bij het Liesbos een zogenaamd Tolhuis. 

We kunnen ons voorstellen dat u dit boek wilt hebben. Welnu, dat kan en u kunt het zelfs direct komen afhalen en betalen: het eerste exemplaar van deel IV wordt op zondag 26 maart om 14.00 uur in het gemeenschapshuis van Liesbos (Liesstraat 4) gepresenteerd. Vanaf 13.30 is de zaal open, de presentatie en de verkoop duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na dat moment kunt u een mailtje zenden aan de auteur op endschot @ ziggo.nl en dan hoort u hoe. 


Overige nieuwsberichten