Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ettensebaan opnieuw overhoop (4.3-22.5). Of toch niet?
De Gemeente verblijdde ons met de mededeling middels lichtkranten, twee weekjes voordat de werkzaamheden zouden starten, dat we in de periode 6 maart tot uiterlijk 22 mei -10 weken maar liefst- gevangen zullen zitten in Princenhage-west. Dit omdat de grootste deur, die in de Heilaarstraat, voor die periode op slot gaat. 

In 2015 is het eerste deel Ettensebaan, tussen Tuinzichtlaan en kruising Westerparklaan opnieuw geasfalteerd in kader van groot onderhoud. Vorig jaar, 2016, hebben ze de Westerparklaan en de kruising Westerparklaan – Ettensebaan aangepakt. Dit jaar, vanaf 6 maart, is die weg wederom aan de beurt, het deel tussen de kruisingen met de Westerparklaan en de en Kruisweide (afslag IKEA). 

Omdat hier niet alleen het asfalt slecht is, maar ook delen van de fundering vervangen moeten worden is in dit geval de uitvoeringstijd langer. Er moeten delen compleet opgebroken en vernieuwd worden. Pleister op de wonde: vorig jaar zijn de kruisingsdelen Heilaarstraat en IABC meegenomen en hebben we dit jaar wél als voordeel dat ze niet op de kruising zelf meer hoeven te werken dan alleen op de rijstroken van de Ettensebaan zelf.  Concreet betekent dit dat we in kader van bereikbaarheid van de binnenstad (vanaf centrum naar A16 v.v.) gebruik maken van de ene baan, als ze met de andere baan bezig zijn. Het werk begint eerst met de rijbaan vanaf Princenhage naar centrum; het verkeer wordt over de andere baan tegengesteld aan elkaar geleid. Vervolgens volgt, als dit gereed is, de baan richting Etten, verkeer wordt dan over de nieuw aangelegde baan geleid. 

De grote maar is helaas -omdat het verkeer over de kruising dan in 2 richtingen over één baan rijdt- dat het levensgevaarlijk is om verkeer van de Heilaarstraat naar IABC en omgekeerd te laten kruisen. Vandaar dat de kruising geheel wordt afgesloten tijdens de werkzaamheden. De verkeerregelinstallatie wordt uitgezet. Verkeer van Heilaarstraat naar IABC en omgekeerd is dus niet mogelijk, dit wordt omgeleid, lees: je moet een flinke omweg nemen doorheen het dorp.

Niet dat het veel uitmaakt voor het feit dat we 10 weken lang moeten omrijden, maar het zou toch charmanter geweest zijn als wat langer op voorhand bekend zou zijn dat de boel weer dicht gaat en dat met name verkeer uit het dorp maar zeker ook de transportbedrijven op IABC en Heilaarpark zoals Jumbo, Nouwens, de veiling... er een reuze hinder van zullen ondervinden. 

Maar....
Ook voor onze Dorpsraad kwam de afsluiting als een volslagen verrassing en als fait accompli uit de lucht vallen en voorzitter Marjan Verheij heeft daarom ook gevraagd naar het hoe en waarom. De Gemeente moest aan de hand van haar vragen vaststellen dat er onvoldoende met betrokkenen gecommuniceerd was en dat werkzaamheden met zo'n impact daarom niet plaats mochten vinden, waarna de reconstructie werd afgeblazen tot volgend voorjaar.

Wegwerkzaamheden Ettensebaan tussen kruising Westerparklaan en Kruisweide van 1 maart tot 25 mei

Gepubliceerd op 20 februari 2017

Van 1 maart tot 25 mei is er groot onderhoud aan de Ettensebaan tussen de kruising Westerparklaan en Kruisweide. De werkzaamheden worden per rijrichting uitgevoerd. Bij werkzaamheden aan de ene baan is doorgaand verkeer mogelijk van en naar A 16 – Centrum via de andere baan. De afslagen Heilaarstraat en IABC zijn gedurende de gehele periode gesloten. Verkeer wordt omgeleid.

De werkzaamheden aan de Ettensebaan bestaan uit: het verwijderen van het bestaande asfalt, daar waar nodig verwijderen en herstel van de fundering, opnieuw aanbrengen van asfalt en het aanbrengen markeringen.

Verkeer 

•Bij werkzaamheden aan de ene baan van de Ettensebaan is doorgaand verkeer mogelijk van en naar A 16 – Centrum via de andere baan.
•De afslagen Heilaarstraat en IABC zijn gedurende de gehele periode gesloten. Verkeer wordt omgeleid.
•Verkeer op de A 16 met bestemming Woonboulevard wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A16 – afslag Prinsenbeek.
•Kruisweide, de grote afslag bij de IKEA, blijft normaal open.
•Fietsers kunnen normaal doorrijden.
•Lijndienst bussen blijven normaal doorrijden. De bushalte aan de Ettensebaan richting Centrum komt op een bepaald moment tijdelijk te vervallen. Er komt een tijdelijke halte in de middenberm.

Beperken overlast

De gemeente en de aannemer erkennen dat het werk hinder geeft. Uiteraard proberen zij deze hinder te beperken. Heeft u een suggestie om de overlast te beperken of een vraag over dit bericht? Neem dan contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact, twitter @Breda, facebook Gemeente Breda of telefoon 14 076.

De Gemeente Breda publiceert lokale informatie ook op overheid.nl. Wilt u Breda Berichten en/of andere lokale informatie digitaal ontvangen, dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice van overheid.nl of de app Over uw buurt downloaden.

Overige nieuwsberichten