Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Weer volop jaarmarkten in de omgeving. En lekker ijs!

IJs dat volgens een eigen receptuur een bijzonder snoep-ijsje wordt. Brasserie Het Kwartier op het Dr Struyckenplein in Breda is er zo een. Zij maken bijvoorbeeld bananenijs met, je raadt het nooit, échte bananen. Frambozenijs met ???? jawel, uitgelezen Aogse framboosjes en zo zijn er nog een paar soorten met een geheime receptuur. Laat je verrassen. Wist u dat je daar op de woensdagavond onbeperkt spareribs kunt eten?

Het jaarmarkten seizoen is nu weer echt aangebroken. Om te beginnen 14 mei op Effen, de overzichtelijke vrijmarkt met veel boeren-specialiteiten als verse groenten, honing, zelfgemaakte kaas en plantjes uit de eigen kwekerij. Dan 21 mei, moeten we daar nog meer over vertellen? De grote Princenhaagse Vrijmarkt en Braderie. Nog een topper waar iedereen in de regio naar uitkijkt: de grote jaarmarkt in Baarle op de Loswal, 28 mei. Van alles te zien en te koop. Bij een bezoekje loop je misschien wel 100 keer de grens tussen België en Nederland over.  Als je er toch bent ga dan beslist een ijsje halen bij D'n Italjaan in de Stationsstraat in het centrum van Baarle,  die heeft het allerlekkerste ijs van de streek. Zacht en veel, Italiaans met zélfgebakken krokante wafels en hoorntjes. Alleen al voor dat laatste zou je die omweg maken. Hun capuccino is zo groot als een zwembad. 

Enne... ga je niet dan kan je in de directe omgeving tóch heerlijk Italiaans ijs eten. Geen standaard ijs zoals je dat helaas ziet bij veel 'Italiaanse' ijssalons, maar ijs dat volgens een eigen receptuur een bijzonder snoep-ijsje wordt. Brasserie Het Kwartier op het Dr Struyckenplein is er zo een. Zij maken bijvoorbeeld bananenijs met, je raadt het nooit, échte bananen. Frambozenijs met ???? jawel, uitgelezen Aogse framboosjes en zo zijn er nog een paar soorten met een geheime receptuur. Laat je verrassen. Wist u dat je daar op de woensdagavond onbeperkt spareribs kunt eten? Hun gebraden kip-in-het-mandje die zwemt in de botersaus-met-geheim-recept is een feestje. Het Kwartier is onlangs in andere handen overgegaan en de vorige eigenaresse Josien van der Klaauw  is zich gaan toeleggen op wat hét grote succes van Het Kwartier bleek te zijn: ijs. Ze blijft de ijsspecialist bij het Kwartier maar gaat zich nu toeleggen op het artisanaal ijsbereiden voor anderen. 

Ietsjes verder weg, in Rijsbergen. IJs-creaties Alfons aan de Breedschotsestraat 4. Je moet even naar zoeken maar als je zijn ijs proeft dan weet je waarom juist hij prijs na prijs wint. Vooral op zomerse dagen een heerlijk uitje in een landelijke omgeving. Maar ook op wat frissere dagen het bezoek waard, zoals Alfons zegt: IJsjes lust je altijd wel, ook al heb je kippevel. Rijsbergen lijkt wel het mekka van de ijsliefhebbers want het is ook de thuisbasis van Bon Appetit aan het Kennedyplein, ook  nummer één van Nederland in een van de wedstrijden die er jaarlijks zijn voor de beste ijsbereider. Diezelfde Bon Appetit heeft ook een filiaal aan de Vlaszak in Breda. Héél veel lekkers en een prima plek om even tot rust te komen.

Hier in Princenhage is Paul van den Bogaert inmiddels ook geopend met zijn Pol's Patisserie en IJs en druk aan de slag met ijssmaken-maken. Hou hem in de gaten, als je zijn Facebook pagina bekijkt wordt het nóg véélbelovender. Aanbevolen!Overige nieuwsberichten