Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Het is nieuw en het heet patsercontrole. Nu ook in Princenhage

De regelmatig voorkomende controles van politie, douane alsmede de landelijke- en gemeentelijke belastingdiensten (waar de automatisering toch al niet goed voor is) blijken tegenwoordig 'patsercontrole' te heten. De ploeg met 35 controleurs wordt neergezet op een van de in- en uitvalswegen (Mastbosstraat, Ettensebaan, Haagweg, Heilaarstraat) of op een mooie andere lokatie -zoals het Jan Ingenhouszplein in Tuinzigt- en van de auto's die er naar toe rijden wordt de kentekenplaat gescand en in de computer gestopt. Terloops wordt er naast een snelheidscontrole (denkt u aan de 30 km zones?) gekeken of de gordel om is, of kinderen goed vastgezet zijn en of de bestuurder niet met andere dingen als appen of telefoneren bezig is. Vervolgens wordt er gekeken of er wegenbelasting-technisch een probleem is, of de eigenaar soms nog andere lokale- of rijksbelastingschulden heeft, of dat er anderszins iets mis is met de eigenaar. Wie een paar keer gepakt geweest is voor drinken en rijden of een andere wetsovertreding kan op aandacht van de controleurs rekenen. 

Als je dan leest hoe men juicht over de resultaten van het innen van achterstallige boetes en wat opbrengst is dan is het even slikken. Afgezet tegen de kosten die er gemaakt zijn voor die ploeg is de opbrengst bepaald mager, met andere woorden: de boetes zijn wel geïnd maar de samenleving betaalt de hoge kosten. Heel anders is het natuurlijk met preventie. Je zal wel gaan nadenken als je een boete krijgt voor bellen, kinderen los in de auto, geen gordel, dat kost tussen 90 en 300 euro. 36 Km per uur rijden? Kassa. Als hardwerkende Pool met een goedkoop Pools kenteken rondrijden of als rondtrekkende buitenlandse crimineel denken dat je meer dan 2 weken met die auto kan rondrijden zonder de adem van de Nederlandse belastingdienst te voelen. Aiii dat doet pijn. Verplicht invoerrechten, BPM en motorrijtuigenbelasting betalen. Minimaal 1.500 euro kassa! Bij de laatste controle op het Jan Ingenhouszplein op 16 mei pikten ze er zo 10 uit. Wie als drinker-die-het-niet-kan-laten al eens gepakt is merkt ook dat dit niet zo handig is. 

Al met al, er gaat een uitstekende uitstraling van uit om je te houden aan de regeltjes. Maar word je gecontroleerd dan is het altijd dikke ergernis. Al is het maar over elke keer dat tijdverlies en het gevoel van die Big Brother. De buurtapps signaleren de acties meer en meer, misschien binnenkort ook hier wel.Overige nieuwsberichten