Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Voedselpakketten-actie St Martinus (17.11)
Op zaterdag 17 november organiseert de werkgroep Diaconie van de Nazarethparochie al weer voor de achtste keer een inzameling van levensmiddelen in Princenhage. Dat gebeurt bij de supermarkt van Albert Heijn en bij de supermarkt van de Jumbo. Op die dagen worden klanten bij de ingang van de supermarkt gevraagd om naast hun eigen boodschappen een of meerdere extra artikelen te kopen en die te schenken aan de Martinus pakketten actie. 

Martinus
De actie sluit aan bij de bij feestdag van Sint Maarten op 11 november. Sint Maarten was die heilige die de helft van zijn mantel gaf aan een bedelaar. Hij leerde ons te delen met mensen die het minder goed hebben dan wij. De actie komt dan ook ten goede aan mensen en gezinnen in Breda-West die het arm hebben. Via onze contacten en een maatschappelijk netwerk heeft de werkgroep vele adressen verzameld waar mensen wonen die moeite hebben om rond te komen. Natuurlijk zorgen wij er goed voor dat alle adressen anoniem blijven.
Hoe het werkt?
Op zaterdag 17 november staan er bij de supermarkt vrijwilligers klaar die u aan de actie herinneren. Daar helpen zij u een handje door u bij binnenkomst een klein briefje met suggesties te geven voor producten die erg gewenst zijn. U mag natuurlijk ook zelf bedenken wat u wilt schenken. Elk houdbaar product is welkom. Maar liever geen alcohol. Ook iets lekkers, want Sinterklaas is immers in aantocht. Na het afrekenen kunt u de artikelen zelf in een speciale winkelwagen leggen. Vrijwilligers rijden deze wagentjes naar het parochiecentrum bij de Martinuskerk. Van de ingezamelde artikelen stelt de werkgroep voedselpakketten samen. Die worden bezorgd bij mensen en gezinnen die het niet breed hebben. In de tassen die we gratis krijgen van de supermarkten. 

Parochiecentrum
Natuurlijk zijn er mensen die op zaterdag geen boodschappen doen bij de supermarkten. Ook zij kunnen hun steentje bijdragen. Zij kunnen vanaf vandaag tot 17 november hun boodschappen afgeven bij het Martinushuis (elke morgen door de week op Haagsemarkt 4). Ook kunnen de boodschappen afgegeven worden bij de kapel op de Heuvel (elke morgen door de week op Mgr. Nolensplein 10) of in het parochiesecretariaat op Effen (op vrijdagmorgen naast de kerk). 

Vorig jaar was de actie een succes. We hopen ook dit jaar met de feestdagen in het vooruitzicht weer veel mensen en gezinnen blij te maken. Doet u mee? Bij voorbaat hartelijk dank.

Werkgroep Martinus pakketten actie, Nazarethparochie.


Overige nieuwsberichten