Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Op zoek naar.... de ster van de kerststal
'Op zoek naar' was ooit het begin van de titel van een tv programma op de NCRV. Men ging op zoek naar een musicalster voor een musical, die later uitgevoerd zou worden in het Circus Theater in Scheveningen. De kijker werd meegenomen in het hele proces van aanmeldingen, audities en de daadwerkelijke repetities van de desbetreffende musical.

Twee jaar lang zocht Stichting Kerststal Princenhage naar een nieuwe ster, namelijk: een nieuwe ezel. Want wat is een kerststal zonder ezel?
De grote diva van de kerststal, ezelin Silla, verhuisde in 2016 naar België en liet daarmee een grote leegte (en stilte) achter in het dierendeel van de kerststal.
De stichting belde ezelverenigingen af, reed langs weilanden in de omtrek van Breda om ezels te spotten, plaatste berichten op social media en vroeg eenieder in zijn/haar netwerk mee te denken en navraag te doen
en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In augustus kwam de stichting in contact met familie Schalk van Snoezezels. Onder begeleiding van familie Schalk bezoeken de Snoezezels mensen thuis en in (zorg)instellingen. De ezels zoeken graag contact en hebben een positieve, activerende werking op de mens. Ze zijn in staat de persoonlijkheid te laten ontspannen. Meer informatie over deze Snoezezels staat op www.snoezfl.nl
Familie Schalk is bereid om Igor en Donkey - twee lieve ezels - te leveren voor de periode dat de kerststal op de Haagsemarkt staat. Inmiddels heeft de dierengroep kennis kunnen maken met de nieuwe sterren. Vanaf 17 december kunt ook u Igor en Donkey aanschouwen in de kerststal van Princenhage. Dus komt dat zien en bewonderen!

Op kerststalzaterdag 16 december 2017 zal de kerststal weer opgebouwd worden op de Haagsemarkt. Die dag zal ook de opening van de kerststal plaatsvinden om 19.00u en zal de KerstCreatieRoute voor de vijfde maal van start gaan.


Overige nieuwsberichten