Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Opening van Het Gele Huis door wethouder Van Lunteren (6.1)
De Bredase wethouder Van Lunteren opent op zaterdag 6 januari officieel Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Het is vrij entree maar laat even weten dat u komt via 

info @ hetgelehuisinprincenhage.com
 

Van Lunteren opent tegelijkertijd de tentoonstelling van kleurpotloodtekeningen van de Princenhaagse kunstenaar Henny Adank.
De officiële opening zal muzikaal worden opgeluisterd door Tina Meijer (blokfluit) en Antje de Jong (accordeon), beiden muziekdocenten in De Dobbelsteen binnen de stichting Cultuur in Princenhage. Ook zullen er door Ben Verschuren en Lidy Meier fragmenten worden voorgelezen uit brieven van Vincent van Gogh, waarin hij het Gele Huis beschrijft.

Het Gele Huis in Princenhage is een ontmoetingsplaats voor kunst en informatie. Het staat voor exposities, cultuurpodium en erfgoed. Het functioneert onder de paraplu van de stichting Cultuur in Princenhage, maar de ambities reiken verder. Zo verzorgt de bekende historicus Maarten van Rossum op zondagmiddag 21 januari in de Johanneskerk aan de Dreef de eerste Hagelezing over ‘De toekomst van Nederland’.

Henny Adank (1949) begon zijn artistieke leven op de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost met de opleiding Publiciteit en Grafische Vormgeving. Daarna genoot hij een vervolgopleiding Diepdruk en Kleurretouche aan de School voor Grafische Vakken in Utrecht. Na het behalen van diverse onderwijsbevoegdheden doceerde hij Beeldende Vorming in het Rotterdamse VMBO.
Adank probeert in zijn realistische (droge) kleurpotloodtekeningen meer te laten zien dan wij door ons gehaaste bestaan vaak waarnemen. Hij kiest dan ook voor dagelijkse onderwerpen, waarbij lichtinval, schaduw, plooien, kleur, detail en precisie een belangrijke rol spelen. In het kader van zijn expositie in Het Gele Huis is er op vrijdag 19 januari van 10.00 tot 12.30 uur een workshop, waarvoor belangstellenden zich kunnen aanmelden op info@hetgelehuisinprincenhage.com 

De werken zijn vanaf de maand februari te bekijken op de zaterdagen dat het Gele Huis van 10.00 tot 18.00 uur open is.


Overige nieuwsberichten