Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Feestelijke benefietavond voor Ronald Huismans (27.1)
Niet door maar voor Ronald

Onder de titel ‘niet door, maar voor Ronald’ vindt zaterdag 27 januari a.s. een feestelijke benefietavond plaats in de Koe voor de Bredase entertainer/presentator Ronald Huismans. 

Door Rinie Maas 

Op het punt van een regionale en zelfs landelijke doorbraak heeft de altijd vrolijke en goed gemutste oud prins Sanseverius van Princenhage de bittere kant van het leven ervaren: getroffen door een herseninfarct en een linkszijdige verlamming probeert hij, beetje bij beetje, in zijn oude doen te geraken. “Dit zal echter altijd beperkt blijven”, aldus Ronald. Maar de moed opgeven? Nooit! In het dagelijkse leven buschauffeur. Zag hij mij in loopoutfit; dan zijn duim al 50 meter tevoren omhoog. 

Steun
Een geweldige steun ervaart Ronald, zijn vrouw Francien en dochter Anouk vanuit het dorp Princenhage en de werkgroep benefietavond bestaande uit Nico Stokman (voorzitter), Will Hense, Hans Huismans en last but not least de contactman van alle acties: Cees Hoosemans. Het doel van de benefietavond is genoeg geld in te zamelen zodat de presentator van ‘meej oew bord op schoot’ kan blijven wonen waar zijn archief, scripts en alle tot dusver gewonnen prijzen, zoals ‘de Grotste Maauwert’ (2013) hun specifieke plekje hebben. Dat plekje moet verbouwd worden. Aan verhuizing van dit alles kleven bezwaren. Een negatief advies van de gemeente Breda over aan passing van zijn splitlevelwoning, een bepaling van de regels op de wet WMO, deed genoemden de handen ineenslaan. “Niet omdat we tegen regels zouden zijn. Maar omdat hier medemenselijkheid voor de wet en de regels gaan”. 

Foto: Archief Rinie Maas
Ronald Huismans als prins Sanseverius
Acties
Na de spaarpotactie, de belactie en SMS actie, om een bedragje te doneren, acties die doorlopen tot carnaval, moet de benefietavond de bekroning zijn van de zeer doordacht en decent opgezette steun. “Het betreft hier iemand uit het dorp en stad, die alles heeft gegeven, gedurende járen aaneen om de mensen op werkelijk unieke wijze op te monteren en een moment van geluk te laten proeven; wij, op onze beurt, vinden het dan menselijk op zijn plaats om hiervoor iets terug te doen”. 

Kers op de taart
De SMS actie (met de vraag om 3 euro te storten) bracht al een bedrag in het laatje. Met de spaarpotactie, waarvoor iedere bewoners een gevouwen spaarpot van karton in zijn bus kreeg, een actie die doorgaat bij de Regiobank t/m vrijdag 26 januari, hoopt men het geld dat nodig is voor aanpassing van de woning, te vergroten. De bovengenoemde benefietavond, die een breed draagvlak heeft onder de bevolking, getuige de reacties, met tal van verrassingen, een dag later, moet de kers op de taart zijn. “De acties gaan door; we hopen dan een basisbedrag bijeen te hebben”, aldus p.r. man Cees Hoosemans, Bredaas cabaretier, die met Ronald nog enige genoeglijke en fijne kneepjes van het vak deelde, juist toen deze in die weken door het infarct werd getroffen. 

Realist
Ronald is vast van plan de samenleving te dienen met creatieve impulsen. “Ik moet ook realist zijn”, zegt hij. “Ik zal gehinderd zijn en blijven. Wat geweest is komt niet meer terug. Maar als gehinderde natuurkundigen, Vincent Bijlo (blind) en voorheen Jules de Corte de meest opmerkelijke vondsten in hun leven konden en kunnen delen met de samenleving dan hoop ook ik nog op mijn eigen wijze een rol te kunnen vervullen. Supportend, filmisch of hoe dan ook. De steun die ik krijg drijft mij”.


Overige nieuwsberichten