Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Zondag 6 mei a.s. is er mooi weer! En de Vrijmarkt en Braderie


HET WORDT PRACHTIG VRIJMARKT WEER!

Binnen twee weken waren de plaatsen uitverkocht… voor velen is het een echte traditie om de zondag voor Hemelvaart hun spullen weer uit te stallen voor een groot publiek. Vroeg uit de veren om in bijna recordtempo een kraampje op te bouwen en te bemannen. De meeste humeuren en gelukkig ook vaak het weer, staan ingesteld op een zonnige dag: Het is weer vrijmarkt!

Al ruim voor het officiële begin om 7 uur klinkt een steeds sterker aanzwellend gonzend geluid door de straten van Princenhage. De honderden standplaatsen waren ook dit jaar in een recordtempo verhuurd aan mensen uit Princenhage en Breda, maar ook ver daar buiten en zelfs van over de landsgrenzen. Het enthousiasme van de mensen die mee willen doen, is enorm. Een bittere pil is het voor sommigen, die te laat zijn met inschrijven. 

Dankzij de vele handen van enthousiaste vrijwilligers die de organisatoren Peter Remie en Jan Hemmer wordt toegestoken, blijft het mogelijk om de steeds intensievere werkzaamheden en uitvoering van de geldende regels naar behoren uit te voeren om de vrijmarkt en ook de braderie te organiseren. Tweede hands, curiosa of antiek, veel spulletjes zullen weer van eigenaar wisselen op deze dag.
Nieuwe spullen kunt u vinden op de braderie op deze dag, dat is op de vrijmarkt niet toegestaan!

- De vrijmarkt zal rond ongeveer 07.00 uur beginnen. De Haagweg, Esserstraat en –plein, Dreef, Posthoornstraat, Nieuwe Heilaarstraat staan weer lekker vol. Zo komen mensen in een rondlopend traject alle stands en kraampjes tegen van de vrijmarkt en de braderie die rond de Haagsemarkt is opgesteld!

- Via de website van de vrijmarkt en via de facebookpagina van de vrijmarkt ontvangt u het laatste nieuws over de routes, veiligheid (bv. EHBO), toiletwagens, fietsenstallingen en allerlei andere belangrijke informatie die u moet weten om deel te nemen aan deze dag, maar ook als bezoeker.

- Aansluiten zonder inschrijving op het parcours is niet mogelijk, niet in de laatste plaats uit veiligheidsoverweging. Dat geldt ook voor de verkoop van etenswaren zonder benodigde vergunningen. Forse boetes van overheidswegen en inpakken zijn de gevolgen.

- De kindermarkt (gratis inschrijven) is dit jaar weer ingedeeld op het grasveld aan de Posthoornstraat: dit is veiliger en overzichtelijker voor de ouders en de kinderen (voor meer info bel 076-5144992).

- Er zal genoeg lekkers aan eten en drinken te verkrijgen zijn bij de verschillende horecagelegenheden aan de route, maar ook bij de verschillende friet-/ fruit-/ suikerspin-/loempiawagens.

- De vrijmarkt zal tot ongeveer 17:00 duren, dus tot dan zijn de genoemde straten afgesloten voor doorgaand verkeer. De stadsbussen rijden volgens een aangepaste route.

- Er natuurlijk fietsenstallingen: op de Haagweg/ Tuinzigtlaan en Esserstraat /Dreef. Maak hier alstublieft gebruik van!! Want een goede parkeerplaats op die dag is redelijk moeilijk te vinden!

De 27e editie belooft weer een zeer gezellige, drukke dag te worden!
We hopen natuurlijk weer op een stralende zon en op veel aanloop van bezoekers. 

Vergeet 'm niet: Zondag 6 mei en u bent erbij!!!
Voor eventuele vragen of informatie kunt u ons bellen: 076-5220975 of 076-5144992 of kijk op de site

Overige nieuwsberichten