Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Sprong van de Zuiderwaterlinie. Mis hem niet! 23.6

Op 23 en 24 juni kun je langs de Zuiderwaterlinie op avontuur. Laat je verrassen door De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival. De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt het speelveld voor spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong.

Trek samen met het garnizoen over bewogen, bevlogen en bevochten grond. Geniet van een luchtspektakel en kom kijken hoe parachutisten De Sprong wagen. Laat je meevoeren door toneelvoorstellingen op bijzondere locaties, opzwepende muziek langs de oevers van de linie, gedichten en dans op onverwachte ogenblikken. Samen maken we van een verdedigingslinie een linie van verbinding. Kom en laat je veroveren! ​

Per stelling is er een apart programma voorzien, voor Princenhage wordt de beste plek om de sprong te zien Terheyden.  


Zie vooral de website

http://www.zuiderwaterliniefestival.nl


Het lieflijke dorpje Terheijden heeft een serieus oorlogsverleden. Spanjaarden en Staatsen voerden hier zware gevechten. De Spanjaarden bouwden de Kleine Schans in 1639 om de scheepvaart op de Mark en de verbinding Breda-Moerdijk te beschermen. Om de oprukkende vijand tegen te houden lieten ze om de haverklap de polders rond de vele schansen en linies overstromen. De Sprong neemt je mee naar bevlogen en bevochten tijden op de Zuiderwaterlinie. Laat je veroveren door de indrukwekkende militaire Sprong, waar een C-130 Hercules door Defensie wordt ingezet om de parachutisten te droppen. 

TIJD:

Militaire fly-by: ca. 11.40-12.40 uur
Militaire Sprong: 12.40 uur

LOCATIE:

Markschans,  4844 BR Terheijden.

ZUIDERWATERLINIE FESTIVAL

Kleine Schans, Terheijden

Een plek die gevormd is door conflict, vormt nu het toneel voor verbroedering. Dompel je onder in een programma voor jong en oud, dat barst van de beroering en ontwapende overtuiging. Het groot koperensemble Zuiderwaterlinie Brass zal de parachutisten onthalen. Gevolgd door freerunners, circus, locatietheater, muziek en mooie verhalen. Met overrompelend locatietheater van De Kwekerij over de macht van water en de absurditeit van oorlog voeren. Waar toneelspelers uit Breda en van Ik wil meedoen in Tegenstroom vechten om zichzelf te kunnen zijn. De dichter op het water doet verslag van het front en zelfs koning Willem van Oranje doet de Schans aan met zijn hofhouding. Luister naar intieme verhalen uit vervlogen tijden. Ga op bezoek bij de Legendejagers of schuif aan bij de desolate soldaat, die eenzaam zijn liedjes zingt. Waag de sprong, bouw een kunstwerk, vaar mee rond de Schans en wees getuige van een bijzondere – nog even geheime – afsluiting!

TIJD:

11.30-18.00 uur

LOCATIE:

Parkeren kan bij de boerderij van R. Taks, Moerdijkseweg 1, Terheijden (op ongeveer 1km). Vanaf daar rijdt een pendeldienst naar het festivalterrein.

IN SAMENWERKING MET:

Provincie Noord-Brabant, Gemeente Drimmelen, Breda, Oosterhout, Waalwijk en Geertruidenberg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, De Kwekerij Theaterproducties, Bosnimf Producties, Stuiver en Bart Felet, Breda City Pipes and Drums, Tom L’Istelle, Peter Dictus, Jeroen Callaers, Hans Schot, ChristelOoms Studio, Jeroen Scholten, Legendejagers, House of Wax Entertainment, scouting D’n Hartel, Richard Heijne, Cathy’s Keuken, Kloveniersgilde St. Antonius Abt, Karyan Koh, Ruud en Marja Taks, Niek Nellen, Roos Pierson, Sjors Driessen, Valery Weijtens, Elise LePair, Nieuwe Veste en vele anderen, onder directie van Isabelle Schol vanuit Princenhage. 


Overige nieuwsberichten