Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Steeds meer brillen en contactlenzen

Van der List Optiek strijdt nu als Register Opticien voor optimale oogzorg

Volgens het centraal bureau voor de statistiek is het percentage van de bevolking dat een bril of contactlenzen draagt de laatste twee decennia  gestegen van 50 naar 57%. Vandaag de dag kunnen ruim negen miljoen Nederlanders niet zonder visueel hulpmiddel. Toch blijken er veel mensen te zijn die, bijvoorbeeld uit ijdelheid, het moment dat ze “aan de bril gaan” steeds uitstellen – met alle  risico’s van dien. De Register Opticiens®, waartoe van der List Optiek in Breda onlangs is toegetreden, stellen zich ten doel de vakkundige oogzorg te bieden die mede op grond van bovengenoemde cijfers noodzakelijk is.


Register Opticiens® is een select gezelschap van kwaliteitsopticiens in Nederland. De groep onderscheidt zich van andere opticiens door een hoge mate van vakkennis en persoonlijke aandacht. Naast expertise en oogzorg bieden de Register Opticiens® hun klanten overigens nog meer aansprekende voordelen. Om enkele voorbeelden te noemen: een speciale servicepas die ook geldig is bij een groot aantal opticiens in het buitenland, een unieke garantie op nieuwe brillen en een breukgarantie op zonnebrillen.

Van buurtwinkel tot toonaangevend in de regio

20 jaar geleden opende van der List optiek zijn deur aan de Haagsemarkt te Princenhage. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid van een prettige buurt opticien tot een van de toonaangevende opticiens in de regio. “Kwaliteit staat voorop als het gaat de oogmeting, het advies, de bril of contactlenzen en de service. Hierdoor winnen we het nog steeds van de zogenaamde prijsvechters.” Aldus Hans van der List, eigenaar van van der List optiek.

Optometrie is naast brillen en contactlenzen de derde poot van het bedrijf. Een optometrist is een deskundige op het gebied van het gezonde oog. De optometrist heeft een HBO opleiding genoten om oogproblemen te onderzoeken en het onderscheid te maken tussen gezonde oogafwijkingen en “zieke ogen”. De optometrist is dan ook een zogenaamde intermediair tussen de oogarts, huisarts en opticien. Doordat optometrie een steeds belangrijker onderdeel van van der List optiek wordt is het bedrijf dan ook aardig uit zijn jasje gegroeid.

“Er staan grootse plannen op stapel om naar een groter pand te verhuizen.” Zegt Hans van der List daaraan toevoegend is Hans ervan overtuigd dat de toetreding tot de Register Opticiens® juist voor de klanten een goede zaak is: “Als Register opticien kunnen we bijvoorbeeld een beroep doen op de collectieve kennis en ervaring van tientallen top-opticiens in Nederland. Verder bieden we natuurlijk als vanouds de zekerheid die zo belangrijk is als het gaat om het gezichtsvermogen.”

Vision 2020
 
In 2003 werd Vision 2020 Nederland opgericht met Prinses Margriet als beschermvrouw. De Wereld Gezondheids Organisatie heeft met 26 andere internationale organisaties, waaronder de World Council of Optometry, het initiatief genomen om voor het jaar 2020 alle vermijdbare blind- en slechtziendheid de wereld uit te krijgen. Op dit moment zijn wereldwijd 45 miljoen mensen blind, waarvan 80% is te behandelen en voorkomen kan worden. 135 miljoen mensen zijn visueel gehandicapt en Vision 2020 streeft ernaar te voorkomen dat er in 2020 250 miljoen zullen zijn.

Juist tijdens het 20 jarig bestaan van van der List optiek wordt hier extra aandacht aan besteed. Bijvoorbeeld door het inzamelen van oude brillen. Deze worden beoordeeld op bruikbaarheid, schoongemaakt en voorzien van sterkte verpakt en gedistribueerd naar o.a. Afrika, Indonesië en Tsjernobil. Klanten van van der List Optiek zorgen er voor dat deze brillen op het juiste adres aankomen. Om de benodigde fondsen te werven doet Hans ook mee aan Vision 2020. Op het afrekenpunt in de winkel staat een “blindenbusje” voor donaties t.b.v. vision 2020  “Herstel van gezichtsvermogen blijkt een van de goedkoopste behandelingen in de gezondheidszorg en ook in Nederland zijn er mensen met behandelbare blindheid en corrigeerbare slechtziendheid.”Ik zie het dus als een groot goed om op welke manier dan ook mijn steentje bij te dragen aan Vision 2020”. Sluit Hans af.


Overige nieuwsberichten