Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in BelgiŰ/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


EHBO kan ook ˙w leven redden!

Per 1 januari 2006 is het niet meer voldoende dat er bij een bedrijf 1 op de 5 personen een BHV-opleiding heeft, maar is het verplicht dat er minimaal 1 op de 5 medewerkers een volledig EHBO-diploma heeft, die dat ook geldig weet te behouden door het volgen van de benodigde herhalingslessen die ieder jaar weer opnieuw worden gegeven. Dit is het gevolg van het feit dat men bij een BHV-opleiding meer doet aan het blussen van brandjes dan aan voldoende eerste hulp verlening. Hierdoor is het meerdere malen voorgekomen dat een BHV-gediplomeerde persoon niet adequaat kon optreden bij bedrijfsongevallen en daardoor werden de opgelopen letsels vaak niet goed behandeld, waardoor er meer schade werd aangericht dan aanvankelijk noodzakelijk was geweest.

Het overgrote deel aan ongelukken dat er in ons land plaats vindt, gebeurt echter in of rondom het huis. Meestal gaat het hierbij om kleine schaafwondjes of kneuzingen maar het komt helaas ook nog al eens voor dat er botten worden gebroken, bijvoorbeeld een gebroken arm of been en soms zelfs nog erger een gebroken heup of een hartinfarct dat ook vaak thuis gebeurt.

Kunt u in een dergelijke situatie adequaat handelen? Kunt u uw kind of partner helpen in tijden van nood? Is uw antwoord hierop nee dan is het misschien verstandig om eens aan een EHBO-cursus te denken.


Deze cursus kunt u volgen bij KNV EHBO vereniging afd. Breda.

Tijdens de cursus EHBO krijgt u les in hoe u moet handelen bij allerlei verschillende ongevalsituaties die u ongetwijfeld allemaal wel eens heeft meegemaakt, bijvoorbeeld schaafwonden, brandwonden, open wonden, oogletsel, breuken en dergelijke, maar ook ademstilstand en hartstilstand of letsels door elektra of gassen zoals koolmonoxide.

Al deze situaties worden door een deskundige instructeur met u doorgenomen en geoefend. Daarbij zal hij/zij ondersteund worden door één of meerdere Lotusslachtoffers. Ook zal er geprobeerd worden zo nu en dan een arts aanwezig te laten zijn. Aan het eind van de cursus zal de reeks lessen worden afgerond met een examen, waarbij een huisarts aanwezig zal zijn om te kijken of u de opgedane kennis voldoende in praktijk kan brengen om als gediplomeerd EHBO-er verder te gaan. Eenmaal in het bezit van een geldig EHBO-diploma zal u niet zo snel meer voor verrassingen komen te staan.

Tevens geeft dit diploma u de gelegenheid om als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging aanwezig te zijn bij allerlei grote en minder grote, maar wel hele leuke, evenementen om uw opgedane kennis in praktijk te brengen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan: het Ballonfiësta, Brakkenfestival, TPG muziekfeest of Hockeytoernooi van Push en niet te vergeten de Avond 4-daagses en de Singelloop die ook ieder jaar weer enorm veel toeschouwers trekken.

Is uw interesse al gewekt dan kunt u zich aanmelden of informatie opvragen bij:

- Mevrouw Armina Hülters (ma. t/m vr. 10.00 – 16.00 uur)  076-5149367
- Mevrouw Patricia van der Hoek (ma. t/m vr. 20.00 – 22.00 uur) 076-5711478
- Internetsite: http://ehboverbreda.tripod.com

De lessen vinden plaats op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in gemeenschapshuis De Wegwijzer, Steendorpstraat 2 te Breda.

Bent u eenmaal in het bezit van een diploma dan moet u herhalingslessen volgen. Ook dat kan bij ons. De herhalingslessen vinden, net als de beginnerscursus, plaats op dezelfde plaats en tijd.Overige nieuwsberichten