Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Verzamelingen in Princenhaags Museum
Eierdopjes en 100 jaar fotocamera’s
Het Princenhaags Museum, Haagweg 334bis, exposeert de komende maanden verzamelingen van Princenhagenaars. Op zondag 8 oktober bijten de eierdopjes van Annet Geerts en de fotocamera’s van Frans van Son het spits af. De expositie is te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur.

Annet Geerts uit de Zuilenstraat begon rond 1970 met het verzamelen van eierdopjes. En van het een kwam het ander. Vrienden, familieleden en kennissen hielpen haar verzameling uit te breiden. Als je niet wist wat je Annet moest geven dan was het zoeken van een bijzonder eierdopje een cadeau dat goed in smaak zou vallen. Ze heeft er inmiddels ruim vijfhonderd verschillende en tijdens de tentoonstelling zullen de mooiste en bijzonderste exemplaren te zien zijn en dan moet je toch uitgaan van ongeveer 450 eierdopjes. Dat het aantal doppen niet verder is opgelopen tot meer dan 600 ligt mede aan plaatsgebrek bij Annet thuis en omdat zij ook andere snuisterijen verzamelt zoals, theeserviezen en stenen uit allerlei landen.

Frans van Son uit de Pottenbakkerstraat is bij veel Princenhagenaars nog bekend als de fotograaf van het wijkblad. Jarenlang verzorgde Frans al het fotowerk dat in wijkblad Princenhage verscheen. Zij passie voor fotografie blijkt ook uit zijn verzameling fotocamera’s Je zou kunnen zeggen dat die 100 jaar fotografie omvat. Van boxjes met negatieven van 6x6 cm tot kleinbeeldcamera’s in alle formaten, spiegelreflexcamera’s en zelfs digitale toestellen; ze zitten allemaal in de verzameling die Frans van Son in het Princenhaags Museum zal tentoonstellen.

De expositie met de verzamelingen van Annet en Frans zijn alleen te bekijken op zondag 8 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in het Princenhaags Museum, Haagweg 334bis. In november staat er een andere bijzondere verzameling van een inwoner uit Princenhage en ook in december en januari zal het Princenhaags Museum bezoekers verrassen met unieke exposities.


Overige nieuwsberichten