Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Extra inzet politie Midden en West Brabant tijdens donkere maanden
BREDA: De politie Midden en West Brabant gaat komende weken gericht extra personeel en middelen inzetten om de stijging van een aantal veelvoorkomende delicten tijdens de donkere dagen tegen te gaan. Daarvoor zal het korps in de hele regio verschillende acties en diverse activiteiten plannen. De ervaring leert dat een aantal delicten zoals woninginbraken, overvallen en auto-inbraken gaan stijgen tijdens de donkere dagen. De toename van dit soort delicten ligt ruw geschetst tussen oktober en begin maart, met vaak een piek rond de feestdagen. Met doelgerichte acties op zogenaamde ‘hotspots’ en een aantal extra activiteiten hoopt de politie dat die stijging dit jaar achterwege blijft.

Naast de activiteiten die de politie zal ontplooien, blijft zij een beroep doen op de zelfredzaamheid van de burgers. Het korps blijft op de burger rekenen om verdachte activiteiten en omstandigheden zoveel mogelijk te melden via 0900-8844. Burgers kunnen zelf ook de kans op woning- en auto-inbraken verkleinen door eigen maatregelen te nemen. Dat geldt ook voor ondernemers in het kader van overvallen en bedrijfsinbraken. Door middel van extra berichten in huis-aan-huisbladen en flyers zal de politie hiervoor aandacht blijven vragen. Ook zal zij tips voor preventie geven.

Activiteiten

De aanpak om woning- en auto-inbraken en overvallen tegen te gaan is divers. Ervaring leert dat een combinatie van maatregelen het meest effectief werkt. Daarbij kan gedacht worden aan gerichte surveillances en observaties in wijken en winkelgebieden en communicatie richting de burger. Ook zullen in de regio, daar waar veel woninginbraken plaats vinden, gerichte roadblockacties worden gehouden, waarbij al het in- en uitgaand verkeer in wijken wordt gecontroleerd. De detailhandel en horecabedrijven worden in een brief en via de vakmedia geattendeerd op het gevaar van bedrijfsovervallen. Ook wil de politie SMS-Alert specifiek voor bedrijven gaan inzetten. In het kader van preventie van auto-inbraken zal de politie de burger gaan benaderen met flyers, preventiekaartjes onder de voorruit en het gericht inzetten van SMS-Alert.

Burgers en ondernemers kunnen voor meer preventie-informatie ook terecht op de website van de politie Midden en West Brabant: www.politiemwb.nl.

Auteur: Willem van Hooijdonk


Overige nieuwsberichten