Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ploeg van Scouting St Martinus wint de dorpsquiz
De ploeg van Scouting St Martinus heeft de Dorpsquiz 2006 gewonnen. Een verslag van deze avond hebben we overgenomen van de website van de winnaars en u vindt het hieronder. We feliciteren de ploeg van harte met dit grote succes!

Bron: Website Scouting St Martinus

Het team bestond dit jaar uit: Chris-Jan, Bart, Daniëlle, Etienne en Jan Sluijk. Dit jaar waren de opdrachten geheel in stijl met het motto: We lijsten um in. De maakopdracht moest een schilderij worden met daarop het wapenschild van Hage, ongeveer gelijk aan het schild van Princenhage, maar hier zat er een soort grasmat onder. Uiteraard moest het schilderij worden ingelijst. Dit schilderij moest worden overhandigd door een teamlid verkleed als de minister van Culturele Zaken.

Om half 8 moesten de startopdrachten zijn ingeleverd en werd de avond geopend. Alle culturele ministers werden naar voren geroepen en beoordeeld op het aantal punten wat de cc had verzonnen. Zo waren groene sokken totaal niet belangrijk, maar moest de pluim op de steek van de minister wel recht overeind staan. Toen begonnen 19 groepen aan de 5 voorrondes. De vragen waren ook dit jaar weer zeer gevarieerd. Van reclame-liedjes tot de kleurnamen van kleuren in de wapernkunde, het was weer allemaal aanwezig. Maar ons team verslond ze alsof het de dagelijks bezigheid was. Al snel was het duidelijk dat ons team zonder zorgen de halve finale ging halen.

Dit waren de 8 groepen die zich direct hadden geplaatst voor de finale:

Jongerenkoor Princenhage 92 punten
Scouting Sint Martinus 90 punten
CV Simpel 90 punten
CV Ketel 86 punten
CV De Schutters 86 punten
De zuilenschuivers 86 punten
Breiclub 84 punten
KV Sowieso 'Opeloos 84 punten

De overige 11 deelnemers mochten proberen om via een speciale opdracht alsnog in de halve finale te komen. De opdracht was simpel: speld de pluim op de steek van de minister die was afgebeeld op een stuk papier. Dit moest geblinddoekt gebeuren maar je mocht geholpen worden door een teamlid die aanwijzingen gaf. Dit alles moest ook nog binnen 15 seconden. Uiteindelijk mochten de 2 beste door. Dit waren:

De Blaauwe Bluf Moate
Oudervereniging Sinte Maerte

In de halve finale konden naast punten in de verschillende categorieën ook 50 euro verdiend worden. Een van de 5 geldprijzen ging naar Scouting. Na verloop van de halve finale bleef Scouting scoren en dat ging zo goed dat Scouting samen met 4 andere deelnemers de finale bereikte. Deze mensen gingen door naar de halve finale:

Scouting Sint Martinus 
CV De Schutters
CV Simpel
Oudervereniging Sinte Maerte
CV De Schutters

De finale was zeer spannend. Veel vragen werden niet beantwoord en de vragen die wel beantwoord werden waren zeer pittig. Dan had je ook nog de dobbelsteen, een elektronische dit keer. Elke keer na een vraag werd er gedobbeld bij een goed antwoord kreeg je het aantal ogen erbij. Bij een fout antwoord gingen de ogen eraf. Uiteindelijk bleek dat Scouting toch de sterkste was en werden ze winnaar van de 20ste dorpskwis. Zo was de stand op dat moment:

Scouting Sint Martinus 49 punten
CV Simpel 45 punten
CV De Schutters 33 punten
Oudervereniging Sinte Maerte 33 punten
CV De Schutters 33 punten

Nu was het zaak om te bepalen wie de nummer 3 werd. De 3 captains moesten op het podium komen en daar werd een vraag gesteld:

Hoeveel deelnemers hadden zich ingeschreven bij de 10km van de 10 van 't Aogje?

De oudervereniging schreef 178 op. De schutters hadden 321 en Opeloos 357. Het antwoord was 212 deelnemers. Opeloos en de Schutters hadden overboden wat niet mocht. Dus werd de oudervereniging Sinte Maerte 3de.

Scouting kreeg 250 euro, Simpel kreeg 125 euro en de oudervereniging 75 euro. Na de dorpskwis was het nog lang gezellig in de Vlaamse schuur waar de overwinning goed gevierd werd.


Overige nieuwsberichten