Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Die lijsten we in: Breda vervangt alle stempassen

Die ouwe stempas madde gewohn houwe!

 

De gemeente Breda gaat alle stempassen voor de komende Provinciale Staten verkiezingen opnieuw versturen. Door een fout in het drukproces blijkt dat een onbekend aantal inwoners twee stempassen heeft gekregen.

Op woensdag 21 februari krijgen alle 129.399 stemgerechtigde inwoners een nieuwe stempas met een begeleidende brief in de bus. De nieuwe stempas is geel van kleur.


Vorige week werd duidelijk dat drie mensen een dubbele pas hadden gekregen. Inmiddels blijkt dat de drukker niet kan garanderen dat het bij die drie adressen blijft. De gemeente kan dus niet uitsluiten dat er meer inwoners twee passen hebben ontvangen.

Bij de Provinciale statenverkiezingen kunnen mensen stemmen in elk willekeurig stemlokaal. Daarom is het niet mogelijk te controleren of mensen, die twee passen hebben gehad, maar één keer hun stem uitbrengen. Aangezien de gemeente het van groot belang vindt dat de verkiezingen zorgvuldig en rechtmatig verlopen, heeft de burgemeester, na overleg met de Kiesraad, besloten alle passen te vervangen.

De nieuwe passen krijgen een andere kleur. De inwoners kunnen de eerder ontvangen blauwe passen weggooien. Alle inwoners die inmiddels een onderhandse machtiging hebben verleend, moeten dat opnieuw doen, omdat die machtiging op basis van de oude pas niet meer geldig is. Via de begeleidende brief bij de nieuwe stempas en via gemeentelijke informatiekanalen als de verzameladvertentie in het Stadsblad, internet en advertenties in overige bladen zal de gemeente haar inwoners op de hoogte stellen van de nieuwe stempas.

De fout is ontstaan door een storing bij de drukker. De persen zijn enkele malen stilgezet en toen ze weer werden aangezet, is er een aantal dubbele stempassen gedrukt. Die zijn er bij de handmatige controle niet uitgehaald. Alle kosten van het opnieuw drukken zijn derhalve voor rekening van de drukker.

Overige nieuwsberichten