Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Carnavalsweekeinde in Breda
De politie spreekt van een geslaagd carnavalsweekend. Het was extreem druk in het centrum van Breda maar gelukkig ging dat gepaard met een uitgelaten en over het algemeen leuke sfeer. Veel mensen van boven de rivieren waren naar het Bredase afgereisd om carnaval te vieren. Vrijdag heeft de politie drie aanhoudingen moeten verrichten. Zaterdag waren er tot 22:30 uur geen aanhoudingen, maar aan het eind de nacht stond de teller op 11 personen.

Toch was dat aantal volgens teamchef van het politieteam Breda Centrum Wiebe Leverman niet meer dan anders: "Het aantal aanhoudingen is niet veel als je kijkt naar de drukte. Want druk was het. Met name op zaterdag werd het in de Torenstraat en Havermarkt zo druk, dat we met de inzet van politiepaarden wat ruimte hebben moeten maken. Dat gebeurde door de paarden zo neer te zetten dat er niemand meer die straten in konden. De aard van de aanhoudingen was ook niet anders dan normaal. Beledigingen, verstoringen van de openbare orde en enkele mishandelingen. Ook al zijn het elf aanhoudingen teveel, toch ben ik heel tevreden tot nu toe deze carnaval. De sfeer is goed en het is gezellig in de stad. En volgens mij is dat ook de bedoeling."

De politie constateerde op de Havermarkt dat twee horecagelegenheden zich niet aan de sluitingstijden hielden. Een zaak kreeg een waarschuwing en de andere een bekeuring. De politie constateerde veel minder wildplassers. Dit wordt toegeschreven aan de extra plasbakken die de gemeente in het centrum heeft neergezet.

Bij een eettentje op de Havermarkt was zondagmorgen vroeg vet weggelekt. Dit zorgde voor een onveilige situatie voor het publiek en ook voor de politie. Het werd spekglad op de weg en mensen gleden uit. De voertuigen van de politie slipten al op lage snelheid. De brandweer heeft het wegdek weer opgeruimd.

Overige nieuwsberichten