Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Beter busvervoer naar Princenhage
Lijn 4 in Heuvel en Princenhage uitbreiden en bijna twee keer zoveel spitsritten naar de Avans Hogeschool. Dat zijn twee punten uit het verbetervoorstel voor het stadsbus- en streekvervoer 2008 dat het college van burgemeester en wethouders van Breda voorlegt aan de provincie Noord-Brabant. De provincie neemt de wensenlijst van Breda mee bij het vaststellen van de nieuwe dienstregeling openbaar busvervoer. Wethouder van Verkeer en Milieu, Wilbert Willems: Logische verbindingen en meer ritten. Met busvervoer van goede kwaliteit hopen we dat meer mensen de bus pakken. Eén van de maatregelen om de lucht schoner te krijgen in Breda.


Het college vraagt de provincie de busdienstregeling op acht punten te verbeteren. De bussen van lijn 4 in Heuvel en Princenhage moeten voortaan in twee richtingen de route Flierstraat- Sutoriusstraat- Hovenierstraat gaan rijden. Zo ontstaan snellere verbindingen richting centrum en station. Ook wil Breda dat er nieuwe haltes komen langs deze route. In verband met de groei van de Avans Hogeschool zet het college in op meer bussen tijdens de spits op de lijnen 8 en 9. De hogeschool heeft in 2008 ruim twee keer zoveel studenten, docenten en medewerkers als nu het geval is. Het huidig aantal ritten is hierop niet berekend.

Naast deze punten wil het college dat er meer busritten op lijn 2 na avondwedstrijden van NAC komen en dat zo veel mogelijk onlogische verbindingen en gaten in de dienstregeling worden weggewerkt. Nu zijn bepaalde verbindingen ’s avonds bijvoorbeeld anders dan overdag. Ook wil Breda niet dat de vakantiedienstregeling van het stadsbusvervoer uitgebreid wordt. Als de stadsbussen langer volgens de zomerdienstregeling zouden rijden, dan kan dat volgens de gemeente leiden tot overvolle bussen, vertragingen en gemiste aansluitingen.

Het college wil daarnaast de weekendritten van lijnbus 119 van Breda naar Prinsenbeek verder laten doorrijden in Prinsenbeek, de overstapverbindingen naar Hoogstraten en Turnhout verbeteren en de rechtstreekse busverbinding tussen Breda en Rucphen ook na 17 uur handhaven.

De basis voor de nieuwe dienstregeling wordt door de provincie in juni definitief vastgesteld bij het exploitatieplan openbaar vervoer 2008. Vervoerbedrijf Veolia maakt daarna de concrete dienstregelingtabellen. De dienstregeling 2008 gaat per 9 december 2007 in.

Overige nieuwsberichten