Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Reorganisatie: belangrijke rol voor de wijkagenten
De reorganisatie van de politie in Midden en West-Brabant krijgt in het district Breda vanaf 24 maart officieel zijn beslag. Vanaf die datum is de nieuwe organisatie operationeel. In de afgelopen maanden zijn er op tal van fronten (personeel, logistiek, middelen, etc.) voorbereidingen getroffen om vanaf eind maart direct en enthousiast aan de slag te kunnen. Zoals bekend heeft het district Breda straks nog vijf gebiedsgebonden teams: Breda-Noord (samenvoeging van teams Prinsenbeemden en Vlaanderenstraat), Breda Zuid-West (voorheen team Tuinzigtlaan), Breda-Zuid-Oost, Breda-Centrum en Etten-Leur e.o (samenvoeging van de drie afzonderlijke teams Etten-Leur, Zundert en Rucphen). De teamchefs van deze vijf teams zijn respectievelijk de heren Rien Voorbraak, Rens van den Oever, Frans van der Veeken, Wiebe Leverman en Wil Nuij.
Vooral voor de wijkagenten in die vijf teams is er het nodige veranderd. Een van de belangrijkste doelen van de reorganisatie is dat de wijkagent zich helemaal kan richten op toezicht en handhaving in wijk en buurt. Voorheen was hij of zij ook belast met andere taken (Noodhulp, baliewerkzaamheden, etc.) die ten koste ging van zijn of haar aandacht voor de wijk. De inzet van de wijkagent wordt bovendien aangepast aan de mate van (on)veiligheid in de wijk. De burger, die mag verwachten dat de politie nog sneller en vakkundiger optreedt, zal nog meer dan voorheen worden betrokken bij de aanpak van problemen in hun directe woonomgeving. In het team zuid-west waar Princenhage en omgeving onder valt verandert er qua personeel niets. De 'oude' wijkagenten blijven ook in de nieuwe situatie actief, zij het dan dat onze Ton van der Velden het wel erg zwaar heeft: hij valt ook in voor de regio Ruitersbos/buitengebied:

Team Breda Zuid-West

Westerpark
Leon van der Velden

Tuinzigt
Arie Diepstraten

Heuvel
Michel Kieneker

Haagpoort/Boeimeer
Ruub Tromp

Princenhage
Ton van der Velden

Ruitersbos/Buitengebied
Waarneming door Ton van der Velden

NB. Bovenop de vacature in Ruitersbos/Buitengebied is er nog 1 ½ vacature binnen het hele team wijkagenten. Deze vacatures worden ingevuld in de bovengenoemde wijken.

Overige nieuwsberichten