Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Expositie door cursisten van 'Vivre Brigands'
In de weekenden 8-9 april en 14-15 april van 11-17 uur wordt een expositie gehouden van de cursisten van atelier ‘Vivre Brigands' in de Stadsgalerij, Oude Vest 34, Breda. De opening is op 7 april van 16-19 uur. Er zijn ruim 200 werken te zien in potlood, pastel, acryl, aquarel, olieverf en gemengde technieken. De stijl varieert van klassiek, figuratief tot modern en abstract. Tevens is er een project te zien over de stad Breda. Alle cursisten hebben op hun eigen wijze een werkstuk gemaakt wat betrekking heeft op Breda en omgeving.

Betsy Roovers (1948) uit Bavel is de drijvende kracht achter het atelier. Om te beginnen behaalde zij de diploma's voor docent handvaardigheid. Dan volgde zij de part-time kunstopleiding aan de academies van Schone Kunsten in Hoogstraten en Arendonk, Belgie. Zij volgde daar eerst twee jaar de opleiding beeldhouwen en daarna tekenen en schilderen. In tekenen is zij uiteindelijk afgestudeerd. Ook volgde zij meerdere workshops bij nationaal en internationaal bekende kunstenaars, dit vooral om nieuwe materialen en technieken te leren toepassen. Momenteel is zij werkzaam als professioneel kunstenares, werkt aan opdrachten en vrij werk en geeft tevens teken- en schilderlessen. Ook begeleidt Betsy beginnende kunstenaars. Haar cursisten behalen regelmatig prijzen.

Het werk van Betsy Roovers kenmerkt zich in haar gevarieerde stijl en is niet onder een noemer te vangen. Het varieert van minimalisme tot fijne lijntekeningen, van figuratief naar vrije en abstracte teken- en schilderkunst. De ene keer wordt heel transparant gewerkt, anderzijds ook in gelaagdheid, woest en vol emoties en temperament. Vaak is het werk gekoppeld aan de levensfase waarin ze zich op dat moment bevindt. Haar werk is dus steeds verrassend te noemen. Opvallend in haar werk is de grote kennis van materialen en technieken, die ze vrij kan toepassen. Ook werkt ze met andere materialen, zoals lood, veren, rijstpapier, huiden, zand, etc. De laatste jaren ontwikkelt ze zich ook als fotografe en werkt ze steeds gedurende lange tijd aan een bepaald thema, zoals luchten, Afrikaanse portretten, structuren etc...


Overige nieuwsberichten