Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Blue Rockin Shadows in de Posthoorn: 28 oktober
Op 28 oktober 2007 treden de Blue Rockin Shadows op in de Posthoorn, aanvang 15 uur. Deze nostalgische band roept herinneringen op aan Cliff Richards, The Shadows, kortom: de sfeer van 40 jaar geleden. Er is gelegenheid -natuurlijk!- om te swingen of mee te rocken en voor de jeugd om te kijken hoe ouders toch nog in beweging zijn te krijgen! Heb je Real-Player op de PC dan kun je kijken naar de clip van hun optreden op de Grote Markt in Breda. Hier staat deze clip. 

De voorliefde voor de Shadows-sound heeft de muzikanten, na zo'n veertig jaar, weer bij elkaar gebracht. In de beginjaren zestig hebben zij met hun optredens een belangrijke stempel gedrukt op rock-and-rollend Breda en omgeving.

Om de specifieke Shadows-sound na te kunnen bootsen, werd naarstig gespeurd naar soortgelijke oorspronkelijke Vox- versterkers en Fendergitaren, waarmee de Shadows vroeger speelden. Er werd weer enthousiast gerepeteerd op de zondagmiddag in café de Paai in Turnhout. Al snel bleek dat de muziek vooral bij de wat oudere generatie nog erg aanslaat en veel herinneringen oproept. Tenslotte hebben de populaire nummers van Cliff Richard en de Shadows in de zestiger jaren regelmatig aan de top van de hitparade gestaan.

Hans Emmerik, die in 1961 in Breda de titel 'Nederlandse Cliff Richard' won, werd uitgenodigd om weer eens te komen zingen en zo werd ook het zangrepertoire van de Nederlandse Cliff weer opgepoetst. De meeste zangnummers worden nu tweestemmig ondersteund door zijn broer René Emmerik.

Herman Kroese, leadgitarist van de band, wordt begeleid door Henk van Genderen op ritmegitaar en Frans Kuijsten op de basgitaar. Het repertoire bestaat inmiddels uit ca. 45 vocale en ca. 75 instrumentale nummers, zijnde de meest bekende tophits uit de sixties.

Om deze bijzondere hobby uit te kunnen oefenen en om hun muzikale prestaties te toetsen aan de kritische luisteraar, treden zij af en toe op of houden een openbare repetitie.

Overige nieuwsberichten