Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Jubilerende Scoutinggroep St. Martinus: open dag 20 oktober
Elk jaar in het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd de JOTA gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Ook dit jaar doet Scouting Sint Martinus weer mee aan dit grote internationale evenement. Elk jaar praten meer dan 500.000 scouts uit ruim 100 landen met behulp van zendapparatuur met andere scouts over de hele wereld. Scouts werken daarvoor samen met radiozendamateurs. Dit jaar bestaat de JOTA al weer 50 jaar en dat gaan we natuurlijk groots vieren. Sinds 1997 is daar nog een evenement aan toegevoegd: de Jamboree on the Internet of JOTI, die in hetzelfde weekend wordt gehouden.

Gezamenlijk vormen de JOTA en JOTI het grootste jaarlijkse evenement van Scouting Nederland, met zo’n 25.000 deelnemers. Het doel van de JOTA-JOTI is het leggen van contacten in de gehele wereld tussen scouts om ervaringen, informatie en spelideeën uit te wisselen en vriendschapsbanden aan te knopen. 

Het thema voor de JOTA-JOTI 2007 is "Around the world in 50 hours".

"50 uur?" zullen velen zich afvragen. Maar de JOTA-JOTI is toch altijd van zaterdagochtend 0:00 uur tot en met zondagavond 24:00 uur? Ja, dat klopt. Maar dit jaar opent de JOTA-JOTI wereldwijd om 22:00 uur lokale tijd. Daarmee kunnen we de 50 uur vol maken! 

Voor deze gelegenheid is er een website waarin je de belevenissen van de Nederlandse scouts kunt volgen. Het adres is http://www.jota-joti.nl en als het met de kennis van de Engelse taal goed zit vind je ook nog veel leuke informatie door op deze link te klikken.

Het JOTA-JOTI-weekend begint dus vrijdagavond 19 oktober om 22.00 uur en gaat ononderbroken door tot zondag 21 oktober 24.00 uur.

Open dag

We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen bij dit feestelijke evenement tijdens onze opendag op zaterdag 20 oktober in clubgebouw de dobbelsteen, doelen 36.


Overige nieuwsberichten