Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Politie waarschuwt voor oplichters die bij u aanbellen
Woensdagmiddag 10 oktober werd er rond 13.30 uur aangebeld bij een 94-jarige bewoonster van de Antonetta-hoeve in Raamsdonkveer. Ze zag een keurig nette man voor haar deur staan die vertelde dat hij medicijnen voor de apotheek rondbracht. Hij vroeg of hij medicijnen bij haar kon afgeven, die voor de buurvrouw bedoeld waren. Volgens de man was de buurvrouw niet thuis. De 94-jarige vrouw vond dat niet erg, maar er moest wel betaald worden voor de medicijnen. Ze liet de man binnen. Op een bepaald moment pakte hij haar portemonnee en ging er toen vandoor. Gewaarschuwde agenten zochten in de buurt nog vergeefs naar de dader. Er is een aangifte van het slachtoffer opgenomen. Naar aanleiding van het buurtonderzoek bleek dat een andere bewoonster (75) van de Antonetta-hoeve ook slachtoffer is geworden van de man. Hij wist haar te bewegen om € 9,95 voor zogenaamde medicijnen te betalen.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Helaas heeft niet iedereen die aanbelt, goede bedoelingen. Daarom heeft de politie een aantal preventietips: 


* Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat.

* Laat een collectant niet 'onbewaakt' achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.

* Als onbekenden 'in nood' aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.

* Als mensen u een dienst aanbieden, leg dan van tevoren (schriftelijk) de prijs vast. Anders betaalt u achteraf misschien veel te veel. Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is kunt reclameren.

* Pas op met kopen aan de deur, want dat betekent dat u overhaast moet beslissen.

* Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte, kijk ook goed naar de schoenen. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.

* Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

Overige nieuwsberichten