Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Koninklijke muziek in de Grote Kerk Breda

 

Het Concertkoor Breda geeft op zondagmiddag 4 november 2007 een bijzonder concert in de Grote Kerk. Vanaf 15.00 uur dirigeert Geert van den Dungen Engelse hofmuziek onder de titel:

Sing unto God, Music for Royal Occasions...

Engeland is eind 17e en begin 18e eeuw een machtig en welvarend land en dat is merkbaar in de hofhouding. Bij bijzondere gelegenheden als geboorte, huwelijk, dood en kroningen worden werken op maat gecomponeerd door beroemde componisten als Purcell en Händel. Zij maken daarbij dankbaar gebruik van de Engelse koortraditie. Het resultaat is schitterende muziek waarvan het Concertkoor Breda dit najaar enkele parels gaat uitvoeren. In de passende entourage van de Grote Kerk Breda. Het zal u tijdens het concert weinig moeite kosten zich in de hofsfeer in te leven: als u de ogen een beetje dichtknijpt en door de wimpers kijkt, waant u zich in een mooie Engelse kostuumfilm. En geheel in de stijl van die tijd zingen tijdens dit concert alleen mannelijke solisten: Oscar Verhaar (sopraan), Jonathan De Ceuster (altus), Fabio Trümpy (tenor) en Robbert Muuse (bas). De begeleiding is in handen van het barokorkest Florilegium Musicum.


Werken die uitgevoerd worden zijn ‘Come, ye sons of art’ en ‘Funeral Music of Queen Mary’ van Henry Purcell. Van Georg Friedrich Händel staan op het programma: ‘Sing unto God’, ‘Let God Arise’ en ‘Zadok the Priest’. Dit laatste werk bijvoorbeeld wordt nog steeds gebruikt bij kroningen in het Verenigd Koninkrijk.

Kaarten voor dit koninklijke concert kosten 25, 20 of 15 euro. Ze zijn verkrijgbaar bij de Vrije Boekhandel, Uitpunt Breda, Muziekhandel Spronk en de VVV Breda of te reserveren via www.concertkoor.nl

Overige nieuwsberichten