Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Belgisch Kerst-bierfestival in Essen (bij Roosendaal)

Op zaterdag 15 en zondag 16 december 2007 organiseert O.B.E.R, de Objectieve Bierproevers Essense Regio, weer zijn jaarlijks Kerstbierfestival. Twee dagen lang kunnen de bezoekers het uitgebreid gamma aan Belgische kerst- en winterbieren degusteren. Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15 cl zodat u goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen. Ook de gerechten met kerstbier bereid en brood met kerstbier worden stilaan legendarisch. Tijdens de editie 2006 mochten ze zo'n 1800 dorstige kerstbierliefhebbers verwelkomen in de Essense Heuvelhal aan de Kapelstraat. Princenhagenaars rijden naar Roosendaal en nemen daar de afslag Nispen/Essen, dan ben je er zó. En niet alleen uit België zijn er bezoekers! Ook bierliefhebbers uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en natuurlijk Nederland, maar daar bovenop nog dorstigen uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Italië, Spanje, Rusland, Nieuw-Zeeland, Japan en de Verenigde Staten van Amerika vonden hun weg tot in Essen.

O.B.E.R. is opgericht uit bekommernis om de fantastische Belgische biercultuur. Wat blijkt immers ? De meeste Belgen kennen hun eigen biercultuur niet meer en beperken hun bierconsumptie tot de bekende merken, terwijl de kracht van die biercultuur juist schuilt in de brede waaier van variatie die ze bij hun meer dan honderd brouwerijen vinden. Ze hebben een website die het bezoeken waard is, zeker als je van bier houdt. Je vindt er veel info en leuke links naar biersites over heel Europa.

Bonnetjes (jetons) kosten € 1,50, bij 10 bonnetjes krijgt u er 1 gratis bij. De meeste bieren kosten slechts 1 bonnetje. Er zijn er een paar die 2 of zelfs drie bonnetjes kosten voor een glaasje. Dit zijn bieren die zeer exclusief zijn en ook een hoge aankoopprijs hebben. Wilt u een volledige fles delen met een groepje vrienden, of meenemen om thuis te drinken dan kan dat. De fles kost dan wel de prijs in bonnen die men zou vragen voor het aantal consumpties dat uit de fles kan, dus 2 bonnen voor een klein flesje (25 of 33cl), 5 voor een 75cl-fles en 10 voor een magnum (1,5l).

Eten & hapjes
Stoofvlees met OPA-brood : 3 bonnen, Kerstbiersoep : 2 bonnen, Portie kaas of salami : 1 bon, Croque ham / kaas uit het vuistje : 1 bon, Broodje ham/kaas : 1 bon, Chips : 1bon

 Overige nieuwsberichten