Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Chin-A-Fat en De Voort, familierecht advocaat, mediator
In rubriek: Advocatenkantoor
Haagweg 387
5226262

Chin-A-Fat De Voort is een kantoor in Breda dat is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. U kunt bij ons terecht voor echtscheiding, ontbinding geregistreerd partnerschap, afwikkeling van samenlevingscontracten, ouderlijk gezag en ouderschapsplan, alimentatie, verdeling gemeenschap, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, erkenning, adoptie, voornaams- en geslachtsnaamwijziging.

Onze manier van werken kenmerkt zich door onze brede ervaring met de mens achter het conflict. Hierdoor krijgen ook de emoties in een familieconflict een duidelijke plek in het juridisch en zakelijk kader. Ex-partners kunnen zo vaak sneller met elkaar verder als ouders.

In ons kantoor staan de deuren open voor samenwerking met andere deskundigen die zich eveneens met de problematiek in scheidingssituaties en gezinnen bezighouden. Wij maken deel uit van de expertisegroep Teamwork = Maatwerk. Dit is een platform voor en door zelfstandig werkzame deskundigen op het gebied van ondernemingsrecht, personen- en familierecht, notarieel recht, financieel en fiscaal advies en begeleiding, psychologie, (ortho)pedagogiek, estate planning, pensioenen en accountancy.

Wij hebben samen met een ontwikkelingspsycholoog en een orthopedagoog de stichting Hestia Mediation opgericht om onze zelfde manier van werken op het gebied van het familierecht te bevorderen en uit te stralen naar andere mediators. 

Website: http://www.chinafatdevoort.nl

Mr. dr. Brigitte Chin-A-Fat

Naast rechten studeerde ik ook psychologie in Amsterdam. Mijn huidige praktijk als advocaat, mediator en ''collaborative lawyer'' combineer ik met wetenschappelijke activiteiten, die ik als onderzoeker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam begon. In 2004 promoveerde ik op een proefschrift met als titel ‘’Scheiden: (ter) echter zonder rechter? Een onderzoek naar de meerwaarde van scheidingsbemiddeling.’’ Daarnaast geef ik regelmatig lezingen en treed ik op als trainer.

Vanwege mijn achtergrond lag een specialisatie in het familierecht voor de hand. Ik begeleid cliënten graag in de moeilijke fase waar zij doorheen gaan als een relatie wordt verbroken. Het is voor mij een uitdaging om in zo'n emotionele fase cliënten te helpen zakelijke en juridische afspraken te maken. Door mijn werk kan ik cliënten begeleiden in het proces dat het best bij hen zelf past. Vanwege mijn eigen interdisciplinaire achtergrond, voel ik mij goed thuis in de Expertisegroep Teamwork = Maetwerk en als advocaat in overlegscheidingen (''collaborative divorce'').

Ik ben lid van FamilierechtAdvocaten en Scheidingsmediators, de vereniging Collaborative Divorce Holland en NMI-gecertificeerd mediator. Ik sta op de lijst van mediators van rechtbanken en gerechtshoven (Mediation naast rechtspraak). Rechtbanken en gerechtshoven benoemen mij ook regelmatig als deskundige (vaak samen met een deskundige van een andere discipline) in vastgelopen familieconflicten. 

Mr. Martine de Voort
In mijn werk begeleid ik mensen die zich zowel in een emotioneel en relationeel als in een juridisch en zakelijk proces bevinden. Nu juist die combinatie en de werkelijke ontmoeting die ik hierdoor met mensen heb, maken dat ik mijn werk zo graag doe. Ik wil ervoor zorgen dat mensen en hun kinderen weer verder kunnen.

Na mijn rechtenstudie ben ik in 1995 beëdigd als advocaat. Eind jaren '90 ben ik mij gaan specialiseren in echtscheidingsmediation. Ik werkte vanaf 1998 tot en met 2003 samen met en in de praktijken van mr. C.A.R.M. Van Leuven, die het zorgmodel ontwikkelde waarop het wettelijk ouderschapsplan is gebaseerd en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de eerste echtscheidingsmediator in Nederland en de bedenker van de scheidingsmelding. Vanaf 2005 tot en met 2008 volgde ik een intensieve opleiding professionele communicatie, een opleiding in ontwikkelingsprocessen op zowel persoonlijk als organisatorisch niveau.

Ik ben in een algemene praktijk begonnen. Naast het familierecht werkte ik in het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht en het strafrecht. Hierdoor kan ik mensen in een echtscheiding, waarin bijvoorbeeld ook ondernemings-en arbeidsrechtelijke aspecten een rol spelen, goed begeleiden. De samenwerking met verschillende
disciplines zoals fiscalisten, accountants, notarissen, ondernemingsrechtspecialisten, orthopedagogen en ontwikkelingspsychologen (die ook deel uit maken van teamwerk= maetwerk) levert vaak een oplossing op maat op.

Ik ben lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten Scheidingsmediators, de vereniging Collaborative Divorce Holland, gecertificeerd mediator van het Nederlands Mediation Instituut en forensisch mediator. Dit laatste betekent dat ik door de rechter kan worden benoemd als deskundige in moeilijke scheidingszaken.

terug