Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


De Glaslijn
In rubriek: Glas, artikelen van glas
Dreef 4
5224477

De Glaslijn
De Glaslijn is een jong en dynamisch bedrijf, opgericht in het jaar 2000, dat bij glasschades fungeert als schakel tussen de bewoner, verzekeringsmaatschappij tussenpersoon of contractant. De doelstelling van het bedrijf is om zowel de bewoner als contractant van de rompslomp rondom glasschade herstel te ontlasten.
Ons contactcenter is dan ook gespecialiseerd in het aannemen van meldingen op het gebied van glasschade. Wij werken voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers zoals: particulieren, bedrijven, woning corporaties, verzekeringsmaatschappijen, winkelketens, gemeentes en scholen. Ook de politie en beveiligingsdiensten maken regelmatig gebruik van onze diensten.

Werkwijze meldingen particuliere meldingen
Het contactcenter van De Glaslijn neemt een melding aan van de bewoner. Tijdens het gesprek worden enkele gegevens over de schade genoteerd. Vervolgens schakelt De Glaslijn een glashersteller uit de buurt in die telefonisch een afspraak maakt met de melder van de schade, om de schade te herstellen.

Werkwijze meldingen collectieve contracten
Bij het aangaan van een nieuw contract, levert de contractant digitaal alle adressen aan die onder het contract vallen. Deze worden geautomatiseerd in ons eigen administratieve systeem verwerkt. Tevens worden hier opmerkingen aangegeven over wat er wel en niet hersteld mag worden, met welke maatschappij en onder welk polisnummer. Met andere woorden als er een glasschade gemeld wordt van een contract kunnen we deze volledig afwerken.
In de praktijk ziet dat er als volgt uit;
Het contactcenter van De Glaslijn neemt een melding aan van de contractant. Tijdens het gesprek worden enkele gegevens over de schade genoteerd. Vervolgens schakelt De Glaslijn een glashersteller in die telefonisch een afspraak maakt met de melder van de schade, om de schade te komen herstellen. Een factuur ziet de melder niet meer. Wij faktureren volgens afspraak naar de verzekeringsmaatschappij óf contractant. De melder hoeft nooit meer de faktuur eerst zelf te betalen en vervolgens te declareren bij de verzekeringsmaatschappij. Alle administratieve rompslomp voor de contractant wordt verzorgd door De Glaslijn.

Werkwijze herstellers
De Glaslijn heeft met ongeveer 60 gerenommeerde herstellers in Nederland afspraken gemaakt. Iedere hersteller heeft een eigen stukje van Nederland waar zij de schades 24 uur per dag 7 dagen in de week voor ons herstellen. De Glaslijn maakt gebieds- en prijsafspraken zodat de klant altijd voordeliger uit is, als ze via De Glaslijn laten herstellen. Zij profiteren van onze prijsafspraken.

Als er een melding is aangenomen (een melding duurt gemiddeld 1 minuut 30) wordt er een hersteller ingeschakeld. De keuze van de hersteller wordt door ons systeem gemaakt op basis van postcode/huisnummer combinatie, of door afspraken met de contractant. De melding kan telefonisch, per fax, per mail of door middel van i-mode worden doorgegeven. Dit alles om de hersteller zo snel mogelijk in te lichten over de schade.
Aangezien ons softwareprogramma een afgeleide is van de glasherstelbranche is het communiceren tussen het systeem van De Glaslijn en de hersteller geautomatiseerd. Dat heeft als voordeel dat de meldingen rechtstreeks bij de herstellers in het programma kunnen worden ingelezen, maar ook dat de herstellers digitaal kunnen faktureren. Deze fakturen worden bij De Glaslijn geautomatiseerd ingelezen, waardoor er geen fouten meer kunnen ontstaan over prijzen, post die verkeerd bezorgd wordt, etc. Wij gaan volledig mee in het digitale tijdperk.
De herstellers worden periodiek steekproefsgewijs gecontroleerd door de Glaslijn. Hierdoor bewaakt de Glaslijn de kwaliteit van het herstel.

Analyses
Per contract worden er afspraken gemaakt over analyses en rapportages. Afhankelijk van de wensen van de contractant worden er per kwartaal of per halfjaar analyses toegestuurd en desgewenst besproken. In overleg wordt bezien of er preventieve maatregelen kunnen worden getroffen.
Een greep uit de beschikbare rapportages:
• Het aantal schades
• De hoeveelheid glas
• Soort glas
• De kosten per maand met een prognose op jaarbasis
• Oorzaken van de ruitschades met percentages en bedragen
• Op welke locaties hebben de schades plaats gevonden met percentages en bedragen. Bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer enz.
• Wat is het schadelijkste adres of straat.
• Grafieken over de oorzaak en locaties


Doelstelling
De Glaslijn is een bedrijf dat er naar streeft om het communicatie punt te zijn tussen alle betrokken partijen bij een glasschade. Samengevat streven we er naar om:
o de schademelder zo snel mogelijk van dienst te zijn en om te voorkomen dat de melder een hoop administratieve rompslomp krijgt. Hij heeft alles geregeld door middel van één telefoontje.
o de hersteller op een zo snel mogelijke manier in te lichten over een schade. De hersteller kan zich dan toeleggen op waar hij goed in is; het herstellen van glas. Hij hoeft zich ook geen zorgen te maken over de financiële afhandeling. Dat regelt De Glaslijn. De hersteller wordt binnen 8 werkdagen betaald. Het risico wordt gedragen door De Glaslijn.
o de contractant op de hoogte te houden door middel van analyses.
o terug koppelingen over eventuele problemen bij de uitvoering van het herstel te geven. Dit realiseren we onder andere door een persoonlijk aanspreekpunt per contractant te geven, dus altijd duidelijkheid waar men moet zijn met vragen of opmerkingen.

Al met al is De Glaslijn een jong en dynamisch bedrijf. Uitgegroeid van een bedrijf met één werknemer naar een volwaardige partij met dagelijks zes telefonistes in het contactcenter en één manager. De Glaslijn is de juiste keuze voor een snelle correcte flexibele en vooral persoonlijke afhandeling van al uw glasschades.

De Glaslijn
Dreef 4
4813 EG Breda
Postbus 3232
4800 DE Breda
Tel:  076-5224477
Fax: 076-5222522

terug