Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ad van Kuijk
In rubriek: Gitaarbouw
Jacob Catssingel 101, Breda
5225359

Geboren en opgegroeid in Princenhage, waar ik op negenjarige leeftijd voor het eerst in aanraking kwam met de gitaar. Een Sinterklaascadeau uit de muziekwinkel van 'van Schravendijk'. In januari begonnen de gitaarlessen,na schooltijd in het klaslokaal van Cees Hoosemans op de Martinus lagere school in ons dorp. Merkwaardig genoeg had de goedheilig man dat jaar zeer veel gitaren in Princenhage rondgebracht en allemaal voor kinderen uit de vierde klas. Maar de liefde voor de gitaar was geboren..........

De fascinatie voor dit prachtige instrument is in de ruim veertig jaar die sindsdien zijn verstreken altijd gebleven. Na een driejarige opleiding bij gitaarbouwer Antoon van Daalen in Den Bosch ben ik mijn eigen atelier begonnen in Breda. Vanaf 1995 bouw ik hier akoestische gitaren en restaureer ik oude instrumenten.

Daarnaast ben ik mijn hele leven al actief als gitarist/componist. Ik heb in diverse bands en andere bezettingen gespeeld en als zodanig door heel Europa getourd en als flamencogitarist gespeeld met mensen als Manitas de Plata, Gipsy Kings, Los Reyes en Tia Morena. Als sologitarist in diverse top-40-orkesten heb ik met Fats Domino, Donna Linton, Lee Towers, Gerard Joling, Anita Meyer en vele anderen gespeeld.

Verder heb ik een eigen muziekschool met ruim 80 leerlingen die wekelijks alleen of samen een les bij mij volgen en mij zodoende ook steeds nieuwe dingen leren over muziek en leven. Een boeiende bezigheid begonnen in 1968 als vriendendienst en uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met leerlingen van 6 tot 74 jaar.

terug