Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Alizo: Angela van der Corput
In rubriek: zwangerschapsgymnastiek
Liesstraat 2
0612-473803

Ben je zwanger, dan wil je graag actief en fit blijven en zo min mogelijk klachten ondervinden. Onderzoek toont ook aan dat sporten tijdens de zwangerschap veilig is en juist positieve effecten heeft op moeder en baby. De bevalling moet ook gezien worden als een top(sport)prestatie, dus hoe beter de conditie, hoe makkelijker en soepeler de bevalling vaak verloopt.

Actief & Zwanger is een les van 1 uur gedurende 7 weken. De les start met een warming-up om de spieren en gewrichten warm, soepel en los te maken. Daarna werken we, omdat veel vrouwen tijdens hun zwangerschap rug- en/of bekkenklachten hebben, aan Perfect Pilates oefeningen die een positieve invloed hebben op deze klachten. Met name de training van de bekkenbodemspier geeft veel hulp tijdens de bevalling en vermindert de kans op urineverlies na de bevalling. Door ook te werken aan een betere/actievere houding, de dieper gelegen rugspieren en de combinatie van de onderbuikspieren en de bekkenbodemspier, kun je ook je kindje weer beter dragen. Tijdens de zwangerschap neemt ook de stabiliteit af. Spieren worden slapper, gewrichten, banden en pezen worden soepeler en instabiliteit neemt dus toe. Stabiliteitstraining is daarom ook erg van belang binnen actief & zwanger. Daarnaast besteden we ook bij alle oefeningen aandacht aan de ademhaling. De les wordt afgesloten met een cooling-down en een stukje ontspanning. Het stukje ontspanning zorgt er ook weer voor dat je tussen de weeën even rust kunt nemen, ontspannen om zo energie te sparen.

Indien gewenst wordt één van de lessen ook aangevuld door een verloskundige die ingaat op de ademhaling tijdens de bevalling en wat je zo al kunt verwachten. Ook kan zij als voedingsdeskundige praten over voeding tijdens en ná de zwangerschap en voeding in het algemeen.

Locatie: Kinderopvang Belle Fleur, Haagweg


Na de zwangerschap:
Na de zwangerschap kun je hier ook terecht om de spieren weer rustig en verantwoord terug in conditie te brengen middels Perfect Pilates spierversterkende oefeningen.

terug