Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Praktijk Anja Balemans
In rubriek: Psychosociale hulp
Rithsestraat 249
5223887, 0622-627901

Mijn naam is Anja Balemans en ik ben opgegroeid in een Bredaas gezin, waar ik al op jonge leeftijd werd geconfronteerd met mantelzorg, chronische ziekte en de daaruit voortvloeiende problemen. Als "observator" van ons gezin, kwam ik al snel tot de ontdekking, dat sommige dingen je gewoon overkomen maar dat de manier waarop je met gebeurtenissen omgaat, en de keuzes die je maakt, van grote invloed kunnen zijn op je belevingswereld, en dus ook op je leven.

Zorgen voor elkaar, en er voor elkaar zijn, was binnen ons gezin heel gewoon. In de jaren daarna leerde ik, dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Heel veel mensen hebben niemand waar zij op terug kunnen vallen in moeilijke perioden, terwijl zij op dat moment wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Steeds vaker kwam ik in aanraking met mensen die hun levensverhaal aan mij vertelden. Vaak onbekenden die zich niet gehoord, gesteund of begrepen voelden door hun omgeving of bang waren om hun gedachten en gevoelens te delen met bekenden.

In het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn interesse in de gedachten van de mens, en het gedrag en de gevoelens die daaruit voortkomen, ben ik gestart met een 4-jarige opleiding bij Academie Gradatim. Tijdens deze opleiding werd mijn interesse voor spiritualiteit gewekt en heb ik ook op dat vlak diverse cursussen gevolgd, waaronder de cursus "Bewust Her-inneren" bij Bewust-Bedrijven, Reiki I en Reiki II. In 2012 heb ik de HBO opleiding Psychosociaal Werk/Coaching/Counseling met succes afgerond.

Het digitale tijdperk waarin wij nu leven, heeft mij doen besluiten om mij ook te specialiseren in online hulpverlening. In 2013 heb ik de HBO opleiding @coaching Online Schrijvend begeleiden afgerond. U kunt bij mij dus terecht voor gesprekstherapie in de praktijk en online hulpverlening.

Tevens heb ik in 2013 de HBO opleiding Medische Basiskennis met succes gevolgd. Door jaarlijkse bijscholing, blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen op mijn vakgebied.

Mijn missie is om samen met u handvatten te vinden die de situatie wat draaglijker voor u maken, en indien mogelijk, op te lossen. Het doel van psychosociale hulpverlening is, dat u hierna uw levenspad weer zelfstandig kunt vervolgen.

Wanneer blijkt dat u langer begeleiding nodig heeft, dan is dat uiteraard ook bespreekbaar.

Anja Balemans
Rithsestraat 249
Telefoon 0622-627901

terug