Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Bakkerij Paul van den Bogaert
In rubriek: Brood en banket
Haagsemarkt 33
5211340

 
(Kleurenfoto's met dank aan Frans Langen)

Vanaf dinsdag 23 augustus 2005 staat de vierde generatie v.d. Bogaert aan het roer van Echte bakker Pol v.d. Bogaert op de Haagsemarkt.

Paul en Talita hebben mooie plannen voor de toekomst, maar eerst een beetje historie.

Van den Bogaert sinds 1921
In 1921, na 10 jaar Prinsenbeek,  verhuisde bakker Cees van den Bogaert naar Princenhage om daar op de Haagsemarkt een eigen bakkerij te beginnen. Toen zijn zoon Pol als dertien jarige liet weten, dat hij ook bakker wilde worden zei vader Cees dat hij de volgende morgen om zes uur in de bakkerij moest zijn. Vanaf dat moment was Pol iedere dag op zijn post. Hij stookte de takkenbosoven op en leerde de facetten van het vak van zijn vader. Later nam Pol samen met zijn vrouw Truus de bakkerij over. Zij moderniseerden de zaak zowel in de bakkerij als de winkel. Er kwam een gasgestookte oven, die later werd vervangen door een modernere versie Ook de winkel kreeg meerdere keren een eigentijdse uitstraling.De derde generatie, Kees van de Bogaert, deed zijn intrede in de bakkerij na het behalen van zijn diploma brood- en banketbakker 1961. Daar werkte hij samen met zijn vader Pol. Ook na het overnemen van de zaak door Kees in 1968 bleef Pol nog ruim 20 jaar actief. Kees ging door met vernieuwen. Als een van de eerste bakkers in de omgeving ging hij over op meel in silo’s. De benodigde hoeveelheden werden automatisch gewogen en met een zuigsysteem naar de bakkerij overgebracht.
Kees leerde zijn vrouw Corry dicht bij huis kennen, want Corry stond vanaf 1965 in de winkel. Zij zou daar haar veertig dienstjaren volmaken.

Na Cees, Pol en Kees is nu Paul aan de beurt
Paul ging na het behalen van zijn diploma’s zijn blik bij andere bakkerijen verruimen. Toen hij in 1995 “thuis” kwam werken deed de vierde generatie zijn intrede. Kees en Paul hebben ervoor gekozen om de overgang geleidelijk te laten gebeuren. Vanaf 2000 deed Kees ieder jaar een stapje terug en Paul er eentje bovenop. De vrouw van Paul, Talita, bleef voorlopig werkzaam in de marketing, maar vervulde steeds meer taken achter de schermen en in de winkel. Vanaf nu heeft zij de leiding in de winkel met vijf vaste personeelsleden en is de organisatie van de bakkerij en de leiding over zes bakkers in handen van Paul.

Nieuwe uitstraling, nieuwe productenPaul en Talita gaan op dezelfde voet verder als hun voorgangers. Dat wil zeggen voortdurend vernieuwen en trends volgen. Het nieuwe logo van “de echte bakker” vormt daar een onderdeel van. De bedrijfsnaam Pol v.d. Bogaert siert met nieuwe vormgeving de winkelpui.
Vanaf nu presenteert Bakker Pol v.d. Bogaert iedere maand een nieuw product te beginnen met Omega brood, een voedselrijk brood dat goed is voor hart en vaten. 

90  jaar Bakker v.d. Bogaert in Princenhage
In 2011 viert Pol v.d. Bogaert feest. De winkel op Haagsemarkt 33 bestaat dan 90 jaar, het bedrijf op zich 100 jaar. Paul en Talita lieten nog niets los over de plannen om dit jubileum kracht bij te zetten. Zeker is dat zij deze gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan. Bakker van den Bogaert is immers een begrip in Princenhage. Opa Pol werkte ruim 66 jaar in de bakkerij. Vader Kees zat meer dan 45 jaar in het bakkersvak en Paul gaat gewoon door met het leveren van kwaliteit en het up-to-date houden van het bedrijf.

terug