Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


La Barrique, Eric Erkelens
In rubriek: Slijterij
Haagsemarkt 8
5216946Echte Slijterij La Barrique
heeft al sedert 1993, meer dan 22 jaar ofwel 2x11 jaar zoals we in 't Aogje tellen, een fenomenale collectie whiskies en organiseert geregeld proeverijen. Ook de keus in betere wijnen is indrukwekkend. Het prettigste is dat eigenaar Èric Erkelens en zijn assistenten Anja en Jacques alles weten over de producten zodat elke aankoop beslist genot oplevert.

De collectie Ierse en Schotse whiskies is bijzonder compleet en Èric kan met recht beschouwd worden als een echte kenner. Zo worden er geregeld proeverijen georganiseerd. De afdeling wijnen bevat verrukkelijke exemplaren, echte snoepwijnen. Ook voor de echte Aogse pint en Aogs kruidenbitter kunt u er terecht. De collectie Museumwijnen is inmiddels beroemd en bestaat uit een Blanc, Rouge en Rosé plus een tongstrelende Crémant de Bourgogne. Een geslaagd cadeau voor wie Princenhage een warm hart toedraagt.

Op hun speurtocht naar mooie nieuwe wijnen hebben ze de Marquis de l'Horte ontdekt. Een soepele, tikje kruidige rode wijn met een mooie zachte afdronk afkomstig uit Montbrun-les-Corbières. Gemaakt van Carignan, Syrah, Mourvèdre en Grenache. 
Die speurtochten van Eric leiden vaker tot verrassende vondsten. zoals de wijnen van Quinta de Alorno uit Portugal. Je verwent jezelf met deze wijn en begrijpt dan dat er verschil is tussen supermarkt en een specialist. Beslist aanraders. 

U kunt er sinds 2009 al ook terecht voor een eigen merk whisky, uitgebracht ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de toren van de kathedraal aan de Grote Markt in Breda. Het is een 15 jaar oude single malt van distilleerderij Tullibardine, gelagerd op een hogshead. Deze uitgave is uiteraard gelimiteerd, prijs 49,95 dus wees er snel bij.

Tenslotte, om te proeven komt u het liefst op vrijdagmiddag/avond (tot 20.00) en op zaterdagmiddag tijdens de “ Open flessen dag “ uren.

terug