Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Kinderboerderij/Milieu Educatief Centrum
In rubriek: Kinderboerderij
Wolfslaardreef
5294459
Kinderboerderij

Van oudsher vervult de kinderboerderij een recreatieve rol voor de inwoners van Breda en omgeving. Op het terrein lopen vele soorten dieren rond. Vooral zeldzame oudnederlandse rassen zijn hier te vinden: Lakenvelder koe, Bredase kraaikop, Kempisch heideschaap, hyacintduif, Oudhollandse kapucijnduif en nog vele andere.

In het voorjaar en in de zomer zijn er jonge geitjes, lammetjes en kuikentjes te bewonderen. In de boerderij zijn spelactiviteiten, waardoor ook bij minder mooi weer een bezoek aan de boerderij een succes wordt. Verder wordt u achter een mooi beschilderd paneel een blik gegund op legnesten van de kippen. De kinderboerderij heeft nu de beschikking over een extra hectare weidegrond op de grens tussen het stroomdal van de Bavelsche Leij en de ernaast gelegen Grote Akker. Grote landbouwhuisdieren begrazen dit terrein waardoor een bloem- en kruidenrijk grasland ontstaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Erik Franken op 5294459.

Moestuin

De moestuin is voorzien van informatieborden waardoor ook dit onderdeel van de kinderboerderij nog aantrekkelijker is om te bezoeken. In de moestuin is een smakelijke mengeling te zien van bloemen en groenten. Ook groenten uit vervlogen tijden kunt u er aantreffen, zoals kardoen en splijtkool. Verder is er een leemoven, die bij bepaalde gelegenheden wordt gebruikt om brood te bakken.

Bomenpad

Enkele jaren geleden zijn op de grens van het terrein brede stroken met een gevarieerde begroeiing van inheemse bomen en struiken aangelegd. Dit om vogels, kleine zoogdieren en insecten te lokken. Er zijn educatieve activiteiten rond het bomenpad, bijvoorbeeld rond de thema’s "Zelf compost maken", "Afval scheiden" en "Kringlopen". In het bomenpad bevinden zich ook een egelhotel en een insectenhotel. In 2002 is in samenwerking met Afvalservice een afvalspel geplaatst.
terug