Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


La Barrique en Princenhaags museum presenteren......

Tijdens de officiële presentatie van de nieuwe collectie liet gemeenteraadslid Irène Verkuylen zich uitgebreid voorlichten over de nieuwe aanwinsten...
Iedereen kan nu genieten van een nieuw product: MUSEUMWIJN,  gepresenteerd door Het Princenhaags Museum in samenwerking met Èrik Erkelens, de eigenaar van slijterij La Barrique op de Haagsemarkt.

De volle, elegante rode wijn is een Vin de Pays d’Oc, dus een product uit de Languedoc-Roussillon, een gebied in Frankrijk tegen de Middellandse Zee met de steden Nîmes, Montpellier, Carcassonne en Perpignan als voornaamste centra. De wijn wordt gemaakt van twee soorten druiven, de Grenache en de Carignan. De wijn is kruidig, soepel en charmant en komt het best tot zijn recht als hij jong wordt gedronken.

Stichting Princenhaags Museum bezit de rechten van de werken van de schilder Jan Theuns (1877-1961). Het museum beschikt bovendien sinds kort blijvend over een aantal schilderijen van deze Princenhaagse kunstenaar. De combinatie met een volle wijn en de promotie van Princenhage kwam snel. Het is een mooi product met drie “Theuns”-motieven als etiket: Kermis te Princenhage, Oogsten bij Princenhage en Gezicht op Princenhage. Een mooi cadeautje voor jezelf, familie en als relatiegeschenk. Een promotie voor Princenhage en het museum.

Door directe import kon de prijs laag blijven: slechts 6,95 per fles en daarvoor heeft u dan een topwijn waar u goed mee voor de dag kan komen. Bovendien steunt u het Princenhaags museum. 
Iedereen liet zich de museumwijn goed smaken. Alle specialisten spraken hun bewondering uit voor de geur, de smaak en de afdronk van sommelier Erik Erkelens van slijterij La Barrique op de Haagsemarkt. "Ongelooflijk dat zo'n wijn voor zó weinig verkocht kan worden", "Dat wordt wel heel feestelijk op mijn verjaardag" en "Deze wijn moet beslist verwerkt worden met een top-gerecht" waren zo maar een paar uitspraken van de amateur oenologen uit Princenhage.

Marian Verheij, de voorzitter van de Dorpsraad Princenhage Dorp in Breda, gaf uiteraard acte de présence en staat hier op de foto met een van de bijzondere aanwinsten: het gevelanker van de oude dorpsschool van Princenhage. Naast gevelanker is er ook nog een gevelsteen bewaard gebleven, de eerste steen notabene van de school die het jaartal van oprichting vermeldt.

 


Overige nieuwsberichten