Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
> Evenementen
> Bierreclame-café
> Koopzondagen
> Naar de markt
> Terraszitten op zondag
> Uitagenda Breda e.o.
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Hieronder treft u een overzicht van geplande evenementen:
   
Evenementen in Etten-Leur 

Etten-Leur is een plek waar het goed toeven is. Makkelijk bereikbaar vanuit Princenhage per auto en bus (vanaf de haltes aan de Ettensebaan), een prachtig en groot winkelcentrum, onlangs nóg groter geworden doordat de Bisschopsmolenstraat werd her-ingericht met ook een prachtig overdekt stuk waarin bijvoorbeeld een supermarkt van Dirk van den Broek te vinden is van 2000 m2, naar onze begrippen erg groot. Ook vind je er de nummer 1 markt van Brabant  én vol met activiteiten. De website Stappen en Shoppen produceert een volledige lijst: up-to-date.
  

Repaircafé Dobbelsteen  

Op zaterdag 22 april van 12.00 tot 16.00 uur Repaircafé in de Dobbelsteen aan de Doelen 36.
Open inloop waar deskundigen aanwezig zijn voor allerlei reparaties aan o.a. kleine huishoudelijke apparaten, kleding, fietsen, speelgoed, sieraden en horloges. De reparaties zijn gratis, behoudens onderdelen of materialen. Donaties om de kosten te dekken zijn altijd welkom.  

Coördinator: Henk Oomen, tel. 0615 242474 of e-mail henk.oomen1948 @ hotmail.com. Ben je zelf deskundig en wil je graag iets repareren, neem contact op met Henk Oomen. Ook voor naaimachinereparaties moet met hem contact worden opgenomen: de naaimachinereparateur komt namelijk alleen op afspraak. 
 

zo 28 meiEnorme jaarmarkt in Baarle 

De hele Loswal in Baarle (het parkeerterrein achter het voormalige station) staat volgebouwd met een enorme jaarmarkt waar van alles te koop is. En nu je er toch weer bent: het lekkerste ijs van de regio verkopen ze bij D'n Italjaan, aan de Stationsstraat.
 

di 30 mei - vr 2 junAvondvierdaagse Princenhage 

Het is 'avond' maar het zonnetje gaat pas tegen 10 uur onder, dus het kan heerlijk wandelweer zijn. Van 30 mei tot 2 juni 2017 is het weer zover, de 38e keer. Op maandagavond 29 mei is de voor-inschrijving, tussen 18.30 en 20 uur in De Koe, dat voorkomt wachten wachten wachten op de eerste dag. Je kan kiezen tussen 5 of 10 Km per avond.
  

vr 2 jun - ma 5 junHavenfeesten in Leur 

Het hele pinksterweekeinde feest bij de haven van Etten-Leur, teveel om op te noemen. Montmartre aan de haven, schipperskwartier, de paardenmarkt maar vooral heel veel ambiance.  Zie de website van het evenement en mis het niet!
  

vr 2 juniDiner in Ontmoetingscentrum de Vlieren  

Op vrijdag 2 juni wordt in Ontmoetingscentrum de Vlieren een driegangen-maaltijd geserveerd. Op het menu staat: salade met kip, varkensfilet met gemengde groenten en gebakken krieltjes en als dessert kletskoppen met vanille-ijs. 

De prijs van deze driegangen-maaltijd is € 11,50 (BredaPas € 8,75). Aanvang 17.30 uur. 
Aanmelden bij Nelly van Duuren, tel. 5141573 of bij de receptie van Zorg voor elkaar Breda, tel. 5251500 tot en met vrijdag 26 mei. 

O.C. De Vlieren, Mgr. Nolensplein 1, tel. 5142855. 
 

ma 5 juniLust en last van de Nassaus in Breda 
Tijdens de Nassaudag wordt herdacht dat de Nassaus tussen 1403 en 1568 op het Kasteel van Breda woonden en dat de wieg van de koninklijke familie daarmee in Breda stond. De komst van de Nassaus heeft de stad veel lusten gebracht maar vaak was het ook het toneel van grote lasten, denk maar aan de strijd tussen de Noordelijke Nederlanden en Spanje of de list met het turfschip uit 1590. Dit jaar vieren we 350 jaar Vrede van Breda, gesloten op 31 juli 1667.

 

De stad staat vandaag bol van activiteiten. In de Grote Kerk, gastronomisch en helemaal in stijl aangekleed, op het Kasteel van Breda dat bezichtigd kan worden en weer met tal van spannende activiteiten voor de jeugd. Het Begijnhof, de Waalse kerk, het Stedelijk Museum, Bouvigne en dit jaar voor het eerst: een pop-up experience op het nieuwe Centraal Station van Breda. Al met al, een leuke dag uit voor jong en oud. Kijk het allemaal nog eens na op de website van de organisatie, http://www.nassaudag.nl

 

ma 5 juniBeleef De Rith weer op 2e pinksterdag 

Ieder jaar wordt er op 2e pinksterdag een open deur dag georganiseerd langs alle bedrijven van Beleef de Rith. Op die dag bent u op alle bedrijven van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom. Zomerfruit, kersen, veeteelt, landbouw, wijn: u kunt zelf de volgorde bepalen en een mooie tocht maken. De open deur dag van 2017 is op maandag 5 juni.

Bekijk hier de folder: download hem als PDF-bestand
 

vr 9 juniReünie van Basisschool Ste Maerte 

Ook basisschool Ste Maerte is toe aan het 40-jarig jubileum en ze vieren dat vandaag met een reünie voor personeel en leerlingen. Wie alles te weten wil komen surfe naar de Facebookpagina van het evenement.  Vanaf 20.00 uur zijn oud-leerlingen welkom, oud-collega’s mogen al een uurtje eerder komen. 

Je kunt je opgeven via deze link: http://tinyurl.com/h2et23k

Voor deze gezellige avond met een hapje en een aantal drankjes vragen we je een bijdrage van €10,-
  

 

za 10 jun - zo 11 junAardbeienfeesten in Zundert 

Wil jij voor je bedrijf of vereniging nog een kraam tijdens de aardbeienfeesten op 10 en 11 juni 2017 huren? Stuur dan snel een mailtje naar info @ antre.nu  
Voor overige vragen kunt u terecht op info @ aardbeienfeesten.nl 

Ieder jaar organiseert OZC de Aardbeienfeesten. Dit zeer gezellige evenement met een regionale uitstraling heeft ieder jaar weer volop leuks, lekkers en gezelligs te bieden voor jong en oud.  Op de zaterdag is de braderie van 11.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Traditioneel vindt de officiële opening plaats op zaterdag om 11.00 uur door burgemeester Leny Poppe-De Looff onder muzikale begeleiding van Koninklijke harmonie Nut en Vermaak.
 
 

za 10 jun - zo 11 junNationaal Jongerenkoren Festival Rijsbergen 

Het Jongeren Koor Princenhage doet ook dit jaar weer mee met het Jongerenkoren Festival Rijsbergen, een tweedaags evenement waar vele koren aan deel nemen. Elk koor zingt 3 liederen en vervolgens wordt het optreden gejureerd op klankzuiverheid, muzikale ondersteuning, beleving, uitstraling. Het is een allesomvattend feestgebeuren met vooral het elkaar ontmoeten in een gezellige omgeving als hoogtepunt. Op de website van het festival vindt u alle informatie en t.z.t. ook het exacte tijdstip waarop 'ons' koor zal optreden.

Zaterdag en zondag 10-11 juni, St Bavokerk, Rijsbergen
Website: http://www.korenfestivalrijsbergen.nl
 

zo 11 jun - zo 18 junHeilig Bloed in Hoogstraten 
Elk jaar, op de eerste en tweede zondag na Pinksteren, gaat in Hoogstraten de Heilig Bloedprocessie uit. Dan stromen duizenden toeristen en bedevaarders toe om te komen kijken en te genieten van de gezellige sfeer en de onvervalste Kempische devotie. De vlaggen hangen uit, de beiaard speelt en het massaal opgekomen volk dompelt zich onder in de folkloristische ambiance. Kortom: feest in Hoogstraten

Na de hoogmis van 10 uur vertrekt de processie aan de Sint-Katharinakerk in het centrum van Hoogstraten. In deze kerk – de zogenaamde ‘kathedraal’ van de Kempen – wordt het gulden schrijn met de kostbare relikwie bewaard. Meer dan 500 kleurrijke figuranten trekken in een ingetogen stoet door de Vrijheid, terwijl ze het wonder van het Heilig Bloed uitbeelden. 

De Heilig Bloedprocessie is een traditie, waar elk jaar een eigentijdse invulling aan wordt gegeven. Zo blijft het een evenement dat zowel de echte bedevaartganger als het gewone publiek kan boeien. Het werd niet voor niets in 2008 uitgeroepen tot Vlaams Cultureel Erfgoed.

Lees de informatiebrochure
wo 14 juniGrote jaarmarkt en stratenloop in Hoogstraten 

Op woensdag in de Heilig Bloedweek vindt in het centrum van Hoogstraten de jaarmarkt plaats. Vanaf 17 uur
start in het centrum de gezellige drukte van marktkramers en standhouders. Honderden kramen krijgen een plaats onder de frisgroene lindebomen van de 2 km-lange Vrijheid. 

Om 18.30 uur gaat ten midden van deze bedrijvigheid ook nog eens een stratenloop van start. Zowel recreatieve- als competitielopers én kinderen lopen de Heilig Bloedfeesten op gang. Inschrijven voor de stratenloop doet u online via www.hoogstraten.be/stratenloop. Hier vindt u eveneens alle praktische informatie. Traditiegetrouw wordt de jaarmarkt om 22 uur afgesloten, maar in en rond de Hoogstraatse cafés gaat het feest verder tot in de vroege uurtjes…
  

vr 16 jun - za 17 junWandelen in Rijsbergen 

De Kennedymars wordt door het jaar heen in vele gemeenten jaarlijks gehouden. De wandeltocht van 80 km lengte start meestal ’s avonds, waarbij de wandelaars dus ook ’s nachts lopen en dan uiterlijk in de namiddag van de volgende dag de finish dienen te bereiken. Als één van de weinige regels geldt dat de tocht wandelend volbracht dient te worden, dat wil zeggen dat men niet mag hardlopen of gebruik mag maken van vervoermiddelen.

Op de website van de organisatie vind je meer leuke feiten. Het is niet niks: 80 km lopen op 16 en 17 juni en dat voor een groot deel door de (gelukkig korte) nacht. 

Voor wie wel het gevoel wil hebben maar de volle 80 km een beetje teveel van het goede vindt zijn er alternatieven op de 17e juni van 40, 25 of 10 km voor wandelaars en Nordic-walkers. Ook die details plus info over kosten en inschrijven vind je op de website.
 

zo 18 juniJe zomer begint in Rijsbergen! Kermis én braderie 

Vanaf 17 t/m 20 juni is het zomer in Rijsbergen en is er kermis. Op 18 juni is de grote braderie in het centrum. Op de 16e al startte de Kennedymars met op 17 juni de verkorte (nou ja, vanaf 40 km) versie. Al met al, tijd voor een bezoekje en als het weer meezit zal het de 18e ontzettend gezellig worden voor jong en oud.
 

zo 18 juniJaarmarkt in Ulicoten 

Het centrum en de zijstraten van Ulicoten zijn vandaag gevuld met een jaarmarkt waar het goed kopen, eten en drinken is. Het prijsniveau is er bepaald lager dan elders en het is een overzichtelijke markt.
 

za 1 jul - zo 2 julSKIP Kinderweekend 2017 

SKIP organiseert een weekend voor de kinderen van de  lagere scholen. Op zaterdag wordt voor de groepen 1/5 gestart om 13 uur, op de Dorpswei, waar de nodige speeltoestellen staan opgesteld en waar spelletjes worden gedaan. Aan het eind van de dag een gezamenlijke maaltijd gevolgd door Bingo! De ouderen van groep 6/8 starten om 14:30, maar die gaan na het avondeten naar de disco in De Koe. Spannend vooruitzicht voor de groepen 7 en 8, die mogen in een van de tenten blijven slapen. 
De zondag, vanaf 13 uur, spelletjes en een bijzonder verrassingsoptreden.

Meer info op de scholen. Kosten: 1,50 per kind. Let op: opgeven vóór 1 juni 2017!
 

zo 2 juliJaarmarkt in Alphen 

De Raadhuisstraat en de Stationsstraat van Alphen zijn vandaag gevuld met de jaarmarkt. Veel streekprodukten, lekkere geitenkaas van Kaasmakerij De Jong, nostalgie alom.
 

za 8 juliGrote Princenhage Reünie op 8 juli! Meld je aan!  

Op zaterdag 8 juli 2017 a.s. gaan we onder de vlag van de stichting Princenhage, dorp in Breda een Princenhage reünie organiseren. Oud-bewoners, bewoners van Princenhage worden uitgenodigd voor een reünie in en rondom de Koe. Er wordt een dagprogramma aangeboden te starten met onder meer een lunch in De Koe en een bezoek aan het Princenhaags Museum. In de avond zal de reünie op een bijzondere wijze worden afgesloten. 

Op 1 januari 2017 was het 75 jaar geleden dat Princenhage geannexeerd werd door de Gemeente Breda. Voor Princenhage, die de status van zelfstandige gemeente inruilde voor stadswijk, is dat genoeg reden om eens terug te kijken. Dit jaar willen we zien en benadrukken wat er in de afgelopen 75 jaar voor initiatieven zijn geweest (of al waren), die er voor gezorgd hebben dat de bewoners nog steeds een dorpsgevoel hebben. Als je met bewoners van Princenhage praat, zullen ze het steeds hebben over ons dorp. Of je er nu al vanaf je geboorte woont of er later bent bijgekomen. 

Wil je je aanmelden voor deze reünie mail dan je gegevens (naam, adres) naar het mailadres: reunie @ princenhage.net 
Je ontvangt dan tijdig alle informatie. 

Met vriendelijke groeten

Rini van der Linden, voorzitter

Stichting Princenhage dorp in Breda
Haagsemarkt 23
4813 BB Breda


meer..
za 8 juliPrincenhage Jazz in de Koe 8 juli 2017  

De voormalige Jazzclub Princenhage organiseert van 20.30 tot 00.30 uur een Oude Stijl Jazz avond in de Vlaamse Schuur van De Koe. Uiteraard worden de reunisten hier verwacht, de toegang is gratis voor ALLE Jazzliefhebbers. 
 

zo 9 juliPrincenhage Klassiek 

Op het menu van Princenhage 75 staat vandaag de uitvoering van (meestal klassieke) muziek op een twaalftal lokaties in ons dorp. Tussen 14 uur en 16.30 uur starten er concerten op het hele en halve uur die u helemaal kunt bijwonen, maar ook kunt u 'hoppen' al wandelend of fietsend. Een compleet overzicht met route hangt op de dag zelf bij Het Roode Hert; vanaf juni kunt u hier op de site deze informatie downloaden. Om vast een tipje van de sluier op te lichten: te horen zijn Bert Haan (saxofoon en piano), Bocca Bella (zang), Capella ex Occasione (zang), Cappella Quatro (zang), dwarsfluit ensemble Nieuwe Veste van Marjet Krekels, harp ensemble Nieuwe Veste van Annelies Houtman, Ensemble Kleurrijk (zang), Famuze (klassieke zang en snaarinstrumenten), Giocoso (blaasinstrumenten), Saxofour (saxofoon), strijkkwartet Bovini en Kwartet SLIM (strijkmuziek).

Mis het niet!
 

zo 9 juliZomermarkt aan de Loswal van Baarle 

Vandaag weer niet parkeren maar uitgebreid shoppen op de Loswal van de Baarles. Van alles te koop, te eten en te drinken. 
 

za 15 juliMidzomernachtfair in de Baarles  

Het jaarlijkse grensoverschrijdende evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juli. Beide dorpen worden weer bijna geheel autovrij, vanaf de rotonde tot de Loswal en tot voorbij het Belze kerkhof, vanwege de vele marktkranen, attracties en podia die de Midzomernachtfair ook in 2017 weer te bieden heeft. Ook de winkels en horecagelegenheden zijn open en de terrassen beslaan grote delen van de weg.
 

vr 4 aug - zo 6 augPasar Malam in Etten-Leur 

Pasar Malam staat voor Indische Markt en het vindt plaats in het Oderkerkpark in Etten Leur. Er is van alles te koop, er is exotische muziek, er zijn modeshows én je kan er natúúrlijk heel lekker eten bij veel stands. Proef de sfeer van Insulinde en kom kijken...
 

za 5 augustusBoerendag in Rijsbergen 

De Boerendag in Rijsbergen is een gezellig dagje uit voor het gehele gezin. Een dag bruisend van nostalgie, spectaculaire demonstraties en optredens, veel paarden, schapen en pony’s. Het boerenleven van zo'n 65 jaar geleden komt elk jaar in Rijsbergen opnieuw tot leven op de eerste zaterdag van augustus.

Op de website vindt u informatie over de Boerendag, de Boerendag Afterparty op zaterdagavond, Boerendag museum “de Karkooi” en tal van andere wetenswaardigheden.

Het bestuur en de werkgroepen met de vele vrijwilligers zijn druk doende het programma voor zaterdag 5 augustus 2017 gereed te krijgen. Zodra dit vaste vormen heeft kunt u dit programma op de website terug vinden. Noteer alvast wel de datum: Zaterdag 5 augustus 2017. Klik hier voor het programma!
 

za 5 aug - zo 6 augBaarle Proeft: maak kennis met regionale horeca 

Het weekeinde van 5 en 6 augustus staat voor 'Baarle proeft' het proef- en eetfestijn om het St Annaplein waar je kennis kunt maken met de specialiteiten van de regionale horeca. Gewoon even proeven voor niks óf meteen vol er tegenaan met een complete verwennerij. In de middag en avond.
 

za 12 augustusBoerendag en oldtimershow in Alphen 

34e Boerendag en Oldtimer-show, zaterdag 12 augustus aan de Oude Rielseweg in Alphen

Een Boerendag van grote cultuurhistorische waarde. Het leven van 100 jaar geleden tot nu toe wordt op een natuurlijke wijze getoond. Geen stress; de commercie naar de achtergrond gedrukt en gesteund door vele vrijwilligers zet de organisatie een Boerendag neer, tot ver in de omtrek bekend.

Vanaf de binnenkomst heb je het gevoel terug te gaan in de tijd. Het jachtige van alle dag verdwijnt als je het terrein oploopt. De Brabantse gemoedelijkheid overspoelt je gewoon en je wordt opgeslokt in de nostalgie.

Op het moment van plaatsen was het programma nog niet bekend maar op de volgende pagina kunt u nog een nalezen wat er in 2016 te doen was. Dat het méér en groter is in 2017 is in elk geval al zeker!

 


meer..
za 19 aug - zo 20 augRijsbergse Vliegerdagen 

Rijsbergse Vlieferdagen in het derde weekeinde van augustus is een feest voor het ook met honderden vliegers.Op 19 en 20 Augustus 2017 vindt de negende editie plaats van de Rijsbergse Vliegerdagen. (jaarlijks het derde weekend van augustus)

De Rijsbergse Vliegerdagen is een weekend waarin we u kennis willen laten maken met de vliegersport. Tijdens dit weekend staan er honderden vliegers in de lucht, ook zijn er demonstraties en wordt er uitleg gegeven over de vliegers. We hebben ook Rabo workshops voor de kinderen waarin ze leren hun eigen vlieger te bouwen. Ook is er gezorgd voor de animatie, springkussens, kinderschminken en zandbak (dit alles is gratis!). Op zaterdagavond voor het nachtvliegeren komen er nog prinsessen op bezoek !

Indien de weersomstandigheden het toe laten is er ook een heteluchtballon die gaat candlelighten.
  


meer..
za 26 augustusDe glimlach van Breda verjaagt je tranen 

Geen Tranen van Cooth meer, maar niet getreurd want op de laatste dag van de Braderie van 't Ginneken kunt u genieten van De Glimlach van Breda. Op een drietal podia, van Ome Jan tot aan het Overakkerplein wordt een groot meezingfeest georganiseerd. Meer informatie volgt nog.

za 9 sep - zo 10 sepOpen Monumentendagen 2017 

Voor de Open Monumentendagen 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen, melkfabrieken, werkplaatsen, tolhuizen, tuinderscomplexen en molens via markten, waaggebouwen, pakhuizen en winkels tot buitenplaatsen, waterstaatcomplexen en bierbrouwerijen. Het is een thema met talloze aanknopingspunten en een rijk assortiment aan bijzondere monumenten en verhalen die tijdens de Open Monumentendag kunnen worden beleefd. 

Tijdens Princenhage 75 wordt op deze dagen ingegaan op het landelijk karakter van ons dorp en de vele mooie plekken die er nog zijn. We zien o.m. oude ambachten uitgevoerd en uiteraard zijn er bezoekmogelijkheden aan verschillende gebouwen.  Details volgen in augustus.
 

za 16 septemberInternational Sushi Festival in Rotterdam 

 

Probeer je voor te stellen dat je in het verre Tokio zit waar een cafetaria festival is georganiseerd: frietjes oorlog, mayo, kroketten, frikandellen, vlammetjes.... zou je er heen gaan? In elk geval proberen de Japanners het met de Sushi, hun nationale trots. De lángste sushibar ter wereld en heel erg veel oosterse ambiance en verrassende lekkernijen. Later dit jaar kun je lezen hoe je er komt en wat het kost. Het staat op de website en de facebookpagina van de organisatie.

Facebookpagina

 

zo 15 oktoberLaatste jaarmarkt in Baarles 

De laatste jaarmarkt van de Baarles aan de Loswal. Er waren er al een paar dit jaar, maar zeg nu zelf: is het de moeite waard of niet? Veel streekprodukten en bijzondere hebbedingetjes in een horeca-vriendelijke omgeving.
 

vr 20 okt - zo 22 oktJoti-Jota 2017. Scouting St Martinus doet weer mee 

Komend weekend is het weer zover. Het is weer JOTI-JOTA. Dit betekent dat scouts van over de hele wereld met elkaar praten via de radio en sinds 1996 ook al via Internet.  De vorafgaande weken zijn er flink veel voorbereidingen getroffen. De laatste dagen, vooral in de avonduren, wordt er echter het hardst gewerkt om alles klaar te krijgen. Achter het scoutinggebouw verrijst langzaam een toren van wel 14 meter hoog. Hierop komt de antenne te staan. Op de vrijdag gaat de JOTA van start en duurt tot zondagmiddag. Zaterdagmiddag 21 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen aan de Doelen 36 welkom om een kijkje te komen nemen.
 

zo 29 oktoberPrincenhage in Beeld  

Princenhagenaars worden opgeroepen hun mooiste foto van Princenhage in te sturen. Deze foto’s worden op zondag 29 oktober a.s. tentoongesteld in de Johanneskerk in Princenhage. De bezoekers van deze tentoonstelling kunnen dan kiezen welke foto zij het mooist vinden. Uiteraard gaan we de maker van de winnende foto in het zonnetje zetten.

Hoe doe je mee?
Stuur je foto, met daarbij aangegeven waar en wanneer je de foto hebt gemaakt en eventueel een beschrijving van de foto, naar: princenhage75jaarbreda @ gmail.com 

Je mag meerdere foto’s insturen. Op de foto mag geen naam staan i.v.m. een eerlijke jurering door de bewoners van Princenhage tijdens de tentoonstelling. Zorg voor een hoge resolutie van de foto.

Let op, door het insturen van een foto geef je de stichting Princenhage dorp In Breda toestemming deze foto’s te gebruiken (na de wedstrijd zullen we uiteraard je naam vermelden).
 

za 11 novemberPrincenhage 75: stijlconcerten 

In het kader van 'Princenhage 75' zullen er in vier van de mooiste historische gebouwen van Princenhage intieme stijlconcerten worden gegeven. Die vier gebouwen zijn natuurlijk het Stadhuis uit 1792, de woning van de familie Roobol aan de Haagsemarkt uit 1746, de woning van Ellie Smulders aan de Haagweg uit de 18e eeuw én de Johanneskerk, daterend van 1819. In deze stijlvolle omgevingen bijzondere uitvoeringen van werken van beroemde componisten. Zo zingt tenor Oscar Verhaar met begeleiding op de luit door Michiel Niessen liederen uit de 17e eeuw, ensemble Luci Serene zingt aria's, pianokwartet Indigo presenteert stukken van Mozart tot hedendaagse componisten. In de Johanneskerk is er dan tot slot een gezamenlijk optreden. U begrijpt dat er door de intimiteit van de concerten niet veel bezoekers kunnen zijn. In de bijgaande informatiebrochure kunt u lezen wat u moet doen om straks in november te behoren tot één van de uitverkorenen.
 

zo 12 novemberAccordeon-middag in De Poort, Baarle 

Met muzikanten uit Brabant en Vlaanderen, dus ambiance verzekerd. 

We beginnen al vroeg met de kaartverkoop, rond het middaguur, want de eerste optredens beginnen om 13 uur. We stoppen ook op tijd rond 18 uur, want dan gaat de keuken open, om eenieder weer te kunnen voorzien van heerlijke spijzen van de grote of de kleine kaart.

De optredende artiesten zijn: Duo Nostagia, Tiroler Jean, Ger Kolgen, Rini Marijnissen, Jan Burg, Frans Martens, Leander, Johan de Krey, Kees Maifait, De Grensmuzikanten .....

De inkom bedraagt 5 € aan de zaal. 
Eetcafé De Poort aan de Bredaseweg 12 in Baarle
 
 

do 8 feb - di 13 febCarnaval in t Aogje: Kik ons gaon! 
Kik ons gaon! is het motto van carnaval 2018 in 't Aogje. Tussen 8 en 13 februari 2018 verandert Princenhage, Dorp in Breda weer in 't Aogje waar het heerlijk wonen, werken, leven, winkelen, sporten én carnaval vieren is. Zie de website princenhage.net voor alle bijzonderheden, of de website van cctaogje.nlOp 28 februari 2017 werd het nieuwe motto voor de Carnaval van 2018 bekend gemaakt: Kik ons gaon! 

Het jaar in Princenhage-Breda, 't Aogje, is grofweg verdeeld in 2 delen. De 6 maanden voorafgaand aan carnaval waar alvast genoten wordt van alle voorbereidingen en de zes maanden na de carnaval, waar genoten wordt van de afgelopen versie.

Tussen 8 en 13 februari 2018 is het grote feest. Zo tegen oktober komen de eerste berichten. Hou de website van CC 't Aogje in de gaten!