> Berichten voor Princenhage
> Prinsenbeeks nieuws
> Breda - Vandaag
> Breda NU
> Nieuws van de Nazarethparochie
> Nieuws van de Johanneskerk
> Wijkwijs Breda
> Zorg voor elkaar Breda
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Woonboulevard Princenhage
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Holly Jolly Snoepwinkel
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Jos Klaassen, de beroemde *Christ* is er niet meer (21.6)

Wie kent frituur Christ niet?

Het was nog in de guldens tijd dat hij daar zat. Hij en zijn vrouw waren nou een typisch voorbeeld van wat de ene negotie nou wél tot een succes maakt en waarom andere dat niet hebben. Dat heb je ook in Princenhage wel. Er wordt altijd maar zo de nadruk gelegd op de kwaliteit van hun frietjes, maar al hadden ze rauwe aardappelen met strontsaus verkocht, dan nóg zou het de beste frituur uit de omgeving geweest zijn: Die mensen straalden warmte uit, hadden een goed woord voor iedereen, interesse en ja, ze bakten ook nog eens frietjes en ze maakten kroketjes. Maar je kwam vooral voor de mensen daar die je blij herkenden als je binnenkwam en er was altijd wel aanspraak. Niet alleen voetbal, ook boksen en eigenlijk alles waar je blij van werd. Die frietjes en kroketjes veranderden in de wonderen van smaak die je eigen vader en moeder voor je maakten. Nee, omrijden dat deed je echt niet voor de friet, dat deed je voor Jos en Cor persoonlijk in hun smetteloze doktersjas, klaar voor een consult. Je kwam er 'thuis', bij vrienden die toevallig, net speciaal voor jou, een van hun best bewaarde keukengeheimen klaar maakten. Dát is ook het geheim van Christ, die had in het begin niet eens friet maar alleen oliebollen en hij heette Andriessen. Hans en Ineke Koenraads die er na de Klaassens inkwamen was ook al zo gezellig en de huidige Bauke Kuiper heeft gelukkig ook al die instelling. Maar Jos en Cor zijn mijn jeugdjaren en nu, 21 (!) jaar later denk ik nog steeds aan hen. Je kan gerust zijn, Jos, je hebt waardige opvolgers gekregen. Mag ik nog een broodje kan-me-niet-schelen? Want het komt van jouw erfenis, dus het moet héérlijk zijn.
 
Rust zacht op Zuylen, we blijven aan je denken. Dank je wel!

Meer..

Laatste kans om mee te doen met de crowdfunding!

Ga naar http://www.voorjebuurt.nl/dobbelsteen en doneer nu!

De Dobbelsteen is echt van ons allemaal. Maar helaas is het gebouw niet meer de jongste en verbruikt veel energie. Om de energiekosten omlaag te brengen en zo de verhuur betaalbaar te houden willen we het gebouw verduurzamen. Om de eerste stappen te kunnen zetten hebben we uw hulp nodig. Daarom zijn we een crowdfunding actie gestart!

Het bedrag mag je zelf bepalen en we zijn blij met elke euro! Er is al €1.700,- gedoneerd maar we hebben nog meer nodig!
De Dobbelsteen is hét cultureel centrum van Princenhage. Wie kent niet De Pitstop, Doelpunt, de video-cameraclub, Scouting Sint Martinus, Hobbyclubprincenhage, de kinderopvang en nog veel meer verenigingen, clubs en organisaties die allemaal onderdak hebben gevonden in de Dobbelsteen. De Dobbelsteen is er voor Princenhage maar heeft geen grote zak geld op de plank liggen. Dus wordt het gebouw in kleine stappen energiezuinig gemaakt.

De eerste stap begint bij één ruimte waar de C.V. echt aan vervanging toe is. Die vervangen we niet met een nieuwe C.V. maar met infraroodverwarming. Infraroodverwarming kost nauwelijks onderhoud, heeft lage verbruikskosten en is per kamer makkelijk in te stellen. Ideaal dus voor de Dobbelsteen. Omdat infraroodverwarming op elektriciteit werkt is het ook nog eens toekomstbestendig.

Samen met de werkgroep Duurzaam Dorp Princenhage zijn we gestart met een crowdfunding actie om 7 infraroodpanelen aan te schaffen waarmee de ruimte en de keuken waar nu Kinderopvang Bellefleur zit straks worden verwarmd. Omdat de panelen in het plafond zitten houdt Bellefleur straks ook nog eens extra vloerruimte over omdat de bestaande radiotoren niet meer nodig zijn.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen heeft de Dobbelsteen € 3.400,- nodig.

Helpt u ons mee duurzamer te worden? Ga naar http://www.voorjebuurt.nl/dobbelsteen en doneer nu!

De zomereditie van Lieve Hemel is er

Lieve Hemel is het parochieblad van de Nazarethparochie in Breda. Het blad verschijnt 4x per jaar. Informatie bij het secretariaat van de Martinusparochie, Haagsemarkt 4, Breda

De zomereditie van het parochieblad Lieve Hemel is weer uit met zoals altijd een schat aan wetenswaardigheden over sociale-, culturele- en geloofszaken in de Nazarethparochie. Zo is er de kolom van Adrie Lint, een verslag van de eerste communie, de resultaten van de vastenactie en gelukkig keek het blad ook naar het buitengebied en vond daar de ontvangers van lintjes die ook wel eens in het zonnetje mochten worden gezet. 
Het Prinsenbeekse deel van de tweelingparochie die gevormd wordt met de parochie O.L.V. ten Hemelopneming geeft een interessant beeld van de toekomstplannen en een leuk verhaal over de klokken van de RK kerk aldaar.

Het blad is te krijgen op het secretariaat van de parochie, Haagsemarkt 4 (open in de ochtenduren) en het is direct te lezen of te downloaden vanaf dewebsite van de parochie


Voorinschrijving voor De Tien van het Aogje

Voorinschrijving Tien van ’t Aogje weer gestart. 

Op 17 september a.s. zal voor de 14de keer het hardloop-evenement, de Tien van ’t Aogje, gehouden worden. 

Inmiddels is hiervoor de voorinschrijving begonnen.
Dit jaar zal de 10 km wedstrijd komen te vervallen. De te lopen afstanden zijn 5 km en 10 km prestatieloop en de Familieloop. Wheelers zijn ook van harte welkom, zij zullen starten net voor de 10 km. Kosten bedragen €5,00. Op de dag zelf kan ook nog inschreven worden, tot een halfuur voor aanvang van de starts. Kosten bedragen dan €8,00. 

Voor de familieloop kan alleen ingeschreven worden op zondag 17 september bij het Raadhuis. De kosten voor de familieloop bedragen 2 euro. Op de Princenhaagse basisscholen is ook een mogelijkheid tot inschrijven.

info: www.detienvantaogje.nl

Breda Vandaag zoekt nieuwe bestaansmogelijkheid

De website Breda Vandaag, een van de meest geraadpleegde nieuwssites in de regio, is door het succes in zwaar financieel weer terecht gekomen en als er niet gauw iets gebeurt gaat het scherm per 1 juli a.s. op zwart. Reclame-inkomsten lopen terug omdat opdrachtgevers na een hoopvolle start toch merken dat het eigenlijk te weinig oplevert en weer afhaken. De site, met 180.000 pageviews per maand is daarom een actie begonnen om aan 'sponsoren' te komen en de eerste berichten geven hoop. Lees het uit de pen van oprichter Wijnand Nijs.

Al in de nieuwe Lampidee geweest? Het is er prachtig...

Geïnspireerd raak je zeker tijdens een bezoek aan de nieuwe showroom van Lampidee Breda.Bij de entree is al duidelijk dat de nieuwe lijn is ingezet. Mooie lampen in de industriële look, maar toch met een warme uitstraling die je zo zou willen inpakken en meenemen. Via de trap kom je op de eerste etage waar het pas echt verbluffend mooi is. Door de enorme ruimte zijn de lampen ruim opgesteld en komt elke lamp goed tot zijn recht.Geïnspireerd raak je zeker tijdens een bezoek aan de nieuwe showroom van Lampidee Breda. Bij de entree is al duidelijk dat een nieuwe lijn is ingezet. Mooie lampen in de industriële look, maar toch met een warme uitstraling die je zo zou willen inpakken en meenemen. Via de trap kom je op de eerste etage waar het pas echt verbluffend mooi is. Door de enorme ruimte zijn de lampen ruim opgesteld en komt elke lamp goed tot zijn recht. Ook geïnspireerd raken? De Ettensebaan 17a is echt een bezoek waard!
 
In het gebouw vindt u ook andere bedrijven met een showroom, zoals J&B Exclusieve Tuinmeubelen en PlatteTV.nl alsmede de bekende sportschoolformule Basic-Fit Breda.

Marlice Dreessen: Stadsheldin!

Marlice Dreessen-Smits was 30 jaar voorzitter van de VVV Breda en ging in juni 2017 met pensioen.Lieve Marlice,

Jij gaat nooit met pensioen. Voor de auteurs die heden en verleden vastleggen blijf jij een van de grote getuigen van het wel en wee van deze stad.
Met regelmaat zullen we je uitspraken over de stad aanhalen. Ja, gewoon dat het een supergezellige stad is. Een gegroeide provinciestad, het stadje toen al zonder gal en niet de te vergeten de fine fleur van de vrouwelijke jeugd. Een stad vol zachtmoedigheid – door Spaanse en Franse overheersing en door het huis van Oranje – op een onderlaag van stoutmoedigheid. Om aan de onderdrukking te ontkomen door overheersing. Een stad van mensen: tegoedertrouw, vriendelijk, liberaal van geloof, open van karakter. Zoals ook haar stedenbouw toont met haar vele dubbele bomenrijen op middenbermen in de stad, haar prachtige parken en veel groen. 

Je was 30 jaar overal: In het centrum, Princenhage, Ginneken, in Groot Breda. Wat ben jij door je doen en laten, je oraties, je bemoedigingen van de kleine Bredase activiteiten (de Tien van ’t Aogje) waaruit het grote bloeit, een ambassadeur van die stad.

Nu zit ik op jouw bankje in de Willem Merkx tuin. Dat dan even míjn bankje is. Dan denk ik aan die vele Bredase boeken die je in de VVV webshop van mijn hand (ook van andere hand uiteraard) met verve hebt aangeprezen en verkocht. Ik denk aan de burgemeesters van Breda waarmee ik - met jou - allemaal heb gewerkt vóór mijn schrijverschap. En ik denk aan Stadshelden, het boek dat we met zoveel plezier in een volle Waalse kerk presenteerden. Aan je vader, burgemeester van Made en aan de dokter op het dorp waar de kippen over tafel liepen. Je ging er met een klacht naar toe en met wat geluk bracht je een mandje eieren mee terug. 

Op dat bankje met die fraaie plaquette – aan jou toegewijd – denk ik aan een stadsheldin: Marlice Dreessen

Uit het oog: niet uit het hart!

Hartelijke groet!

Rinie Maas

princenhage.net - In 2017 al 2x11 jaar informatie over Princenhage

Wie maakten het nieuws in 2016 in Princenhage? U kunt al deze foto's terugvinden in het archief met de trefwoorden kapsalon kop, andre de craen, jubilarissen, charlotte, sophie, heuvelzicht, babbelonius, zuilenschuivers, sprenkels, mechel, driekus, vrijmarkt, claus, museum, dobbelsteen, hollyjolly, redactie, maas, janus, saskia, rudie, tandarts, gerrit, dominicanen, esser, klunder, apotheek, veelenturf, eiergooien, langen.lips, iren, gogh, banolis, strube, jacomijn, haperen, wijkblad, jill, nunen, lamers, francine, cees prinsen
Princenhage.net probeert al meer dan 20 jaar zo compleet en accuraat mogelijk te zijn met het verstrekken van informatie over ondernemers, winkeliers, verenigingen, instanties en dienstverleners in en rond Princenhage-Breda en al die tijd vindt u ons én de bedrijven die we noemen dan ook bovenaan als u iets op internet zoekt in combinatie met Princenhage. Dankzij de gemiddeld 25.000 unieke bezoekers per maand (die vaak meerdere malen per maand terugkomen) met 5,82 miljoen 'hits' wordt de naam Princenhage gevonden op 336.000 plaatsen met Princenhage.net bovenaan. Wilt u op de pagina's opgenomen worden of zijn er aanvullingen of onjuistheden? Wilt u ook goed gevonden worden door de zoekmachines? Laat het ons dan weten. Mist u iets? We zetten het er zo snel mogelijk op. Heb je nieuwtjes of een leuke aanbieding? We zetten het op de voorpagina en het kost u niets.  
Stuur op! Adres: redactie @ princenhage.net of kijk links onder 'colofon' voor de andere contactmogelijkheden.