Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Volop gestolen fietsen te koop bij heler La Barrique
Gestolen Fiets is de nieuwe creatie van de Portugese Enfant Terrible op wijngebied, Dirk van der Niepoort. Deze rode wijn is gemaakt uit traditionele druivenrassen van de Portugeese Douro vallei zoals Tinta Roriz, Touriga Franca, Tinta Cão en Tinta Barocca. Zoals zijn naam al doet vermoeden is Dirk een Nederlander. Zijn over-overgrootvader emigreerde in 1842 naar Portugal en werd portproducent. Gedurende 4 generaties waren de Niepoorts beroemd om hun prachtige ports, in het bijzonder om hun exceptionele Colheitas. In de jaren '90, toen Dirk zijn intrede deed in het familiebedrijf, begon hij ook met het maken dan rode en witte droge tafelwijnen. Zijn top cuvées Redoma, Batuta en Charme bezorgden hem vrijwel direct een wereldwijde roem. Gestolen Fiets is dus ook geen port, maar een van zijn nieuwe succesvolle creaties.

Met Gestolen Fiets wil Dirk terug naar zijn Nederlandse wortels en toch eigentijds blijven. Daarom vroeg hij Willem Holtrop, een in Frankrijk levende Nederlandse cartoonist, een etiket te ontwerpen met zowel een fiets, Nederlands meest beroemde vervoermiddel, als met wijn. Willem Holtrop, die in Frankrijk bekend is vanwege zijn komische strips in onder andere Hara-Kiri, Charlie Hebdo en zijn dagelijkse politieke spotprent in La Libération en in Nederland een wekelijkse cartoon heeft in HP/De Tijd, ontwierp voor het etiket van Gestolen Fiets een lachwekkende slapstick cartoon.

De druiven voor Gestolen Fiets komen uit de Cima Corgo regio, tussen Régua en Pinhão, in het hart van de Douro vallei. Dirk koos voor een grote verscheidenheid aan kleine wijngaarden met een gevarieerde ligging langs de oevers van de diverse zijrivieren van de Douro. Zo heeft hij gebruik kunnen maken van diverse terroirs. De traditie en kunst van het wijnmaken in de Douro is om wijnen met een verschillend karakter te assembleren tot een spannend en complex verhaal, zegt Dirk van der Niepoort.
De druivenstokken voor Gestolen Fiets zijn tussen de 15 en 30 jaar oud. De schilweking is afhankelijk van de herkomst van de druiven. Vinificatie vindt plaats in gekoelde inox gistkuipen om de frisheid en fruit-aromas te behouden. Ongeveer 10% van de wijn rijpte aansluitend in barriques. Gestolen Fiets is droog en heeft 13% alkohol. De wijn toont de typische kenmerken van een rode Douro wijn met intens fruit, levendige zuren en rijpe tannines. Het is een serieuze wijn, boeiend, zonder te vervelen en voor iedereen toegankelijk. 

Zoveel lekkers en een grappig St Nicolaas of kerstcadeau. Te koop bij La Barrique, Haagsemarkt


Overige nieuwsberichten