Berichten voor Princenhage
  Nieuwsarchief
  Evenementen
  Zoek winkel of onderneming
  Uitgaan en eten
  Winkelen in België/Frankrijk
  Princenhage in foto's
  Kerkelijk leven, moskee
  Weerberichten
  RECLAMEFOLDERS
  Albert Heijn
  Aldi Supermarkt
  Dirk van den Broek
  Etos Princenhage
  ISPC-Hanos
  Jumbo
  Lidl Prinsenbeek en Breda
  Makro aanbiedingen
  Sligro folders
  Winkelhart Etten-Leur
  Apotheken
  Banken/geldautomaat/Mr Cash
  Bibliotheek, digitheek
  Brandweer
  Dierenzaken
  Dokters, geneesheren, tandarts
  Gas en licht, energie
  Links naar andere sites
  Gemeente, afval, zorg, vervoer
  Internet, WiFi
  Musea
  Onderwijs, kinderopvang
  Politie
  Postkantoor
  Sport / recreatie
  Televisie kijken
  Verenigingen, sociaal werk
  Wonen in Princenhage
  Wijkraden in de omgeving
  Wijkblad-Lapteen-De Stem
  Princenhage in een notedop
  Colofon
  Genealogie Kuipers
  Zonwering Breda Nooren van der Avoird

 

 

 


Ettensebaan loopt leeg. Bestuur Oranjehaeve naar Fondas gebouw.
Het in 2006 klaargekomen nieuwe kantoorgebouw van de ING Bank/Fondas staat weer voor een groot gedeelte leeg nadat de laatste 10 personeelsleden zijn verplaatst naar een kleiner deel op de eerste verdieping. De economische crisis heeft hier zijn tol geëist. In een aantal stappen verdwenen hier vrijwel alle arbeidsplaatsen. 

Het bestuur van Oranjehaeve gaat tijdelijk de begane grond van het Fondas-gebouw bezetten. Dit lijkt verband te houden met de fusie van het Tilburgse Thebe met Oranjehaeve, Aeneas en De IJpelaar waarbij raad van bestuur en de concernstaf van Thebe naar de Liesboslaan verhuizen en er ruimtegebrek ontstaat.

Ook keukencentrum Lara op de Ettensebaan is weer vertrokken. Het enthousiasme waarmee de eigenaren in mei 2008 zijn begonnen is helaas niet waar geworden waardoor ook daar weer 800 m2 aan kantoor- en bedrijfsruimte beschikbaar komt.

Door het vertrek van deze bedrijven en eerdere verhuizingen van bekende garage- en aannemersbedrijven staan er aan de Princenhaagse kant van de Ettensebaan momenteel veel bedrijfspanden op activiteit te wachten, vele duizenden m2 staan leeg.

Plan bestuurlijke fusie Thebe met Oranjehaeve-De IJpelaar-Aeneas

Thebe en de Holding Oranjehaeve-De IJpelaar-Aeneas hebben een intentieverklaring voor een bestuurlijke fusie van beide partijen opgesteld en voorgelegd aan de medezeggenschapsorganen.

Thebe en de Holding Oranjehaeve-De IJpelaar-Aeneas streven naar een gelijkwaardige fusie die als doel heeft om de positie van partijen op de markt voor verpleging en verzorging te versterken. Dat kan onder andere door de specifieke zorginhoudelijke kennis van beide partijen te bundelen en die ten gunste te laten komen van de kwaliteit van zorg aan cliënten en bewoners.

Daarnaast kan de bestuurlijke fusie van Thebe met de Holding Oranjehaeve-De IJpelaar-Aeneas ook benut worden voor gezamenlijke inspanningen op het terrein van innovatie van zorg- en dienstverlening. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een ruimere toepassing van domotica en informatietechnologie in de zorg.

In de loop van dit voorjaar worden de fusieplannen nader uitgewerkt, zodat in het najaar een definitief besluit over het voornemen tot bestuurlijke fusie van beide partijen genomen kan worden.

Thebe is werkzaam in de kraamzorg, de jeugdgezondheidszorg en de ouderenzorg in de regio’s Breda en Tilburg en levert met 6500 medewerkers zorg aan 25.000 cliënten thuis en aan ruim 700 cliënten/bewoners in verpleeghuizen en woonzorgcentra.

De Holding Oranjehaeve-De IJpelaar-Aeneas is werkzaam in de ouderenzorg in Breda, Alpen-Chaam, Baarle-Nassau en Prinsenbeek en levert met 1400 medewerkers zorg aan 1235 cliënten/bewoners in met name verpleeghuizen en woonzorgcentra.

De omzet van de gezamenlijke partijen bedraagt ruim 200 miljoen euro, waarvan Thebe driekwart voor haar rekening neemt.

Overige nieuwsberichten